Detalj na dresu Luisa Suareza otkrio novo pravilo MLS-a, žele privući što više kolekcionara

Na sve načine žele privući fanove

Detalj na dresu Luisa Suareza otkrio novo pravilo MLS-a, žele privući što više kolekcionara

E. Čaušević

Luis Suarez nedavno je debitovao u MLS ligi u ekipi Intera iz Miamija, a tada je malo ko shvatio da se na njegovom dresu nalazi poseban detalj koji sada mora da nosi svaki debitant u najjačem rangu američkog fudbala.

Suarez je počekom januara potpisao za Inter u koji je stigao kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s brazilskim klubom Gremio u kojem je proveo godinu dana i briljirao.

No, po isteku ugovora stigao je poziv iz Miamija kojeg Urugvajac nije mogao da odbije kada je shvatio da ponovo može igrati u istoj ekipi s najboljim prijateljem Lionelom Messijem.

Ovaj 37-godišnji napadač je brže bolje stigao u Miami i potpisao je s Interom jednogodišnji ugovor, te je nedavno debitovao za ovaj klub u MLS-u.

Suarez je u MLS-u nastupio po prvi put 22. februara u pobjedi Intera protiv Salt Lakea, te je u tom meču upisao asistenciju.

Oglasi

Međutim, tada niko nije upratio zanimljiv detalj na Suarezovom dresu, a radi se o pravilu koje je MLS uveo pred početak ove sezone.

Naime, na prednjem dijelu Suarezovog dresa pisalo je "debitant", te će taj detalj krasiti dres svakog igrača koji debituje u MLS-u, te je Urugvajac bez problema pristao na to.

   Mnogi tada nisu ni obraćali pažnju na taj detalj, no onda se pojavio na dresu još nekoliko igrača koji su tek stigli u MLS

Taj detalj tada niko nije primijetio jer su mnogi vjerovali da se odnosi samo na Suareza, ali ubrzo su shvatili da nije tako.

Svaki debitant kojeg smo vidjeli u dosadašnjem dijelu MLS sezone na dresu je imao taj natpis, te su čelnici najjače lige u Americi otkrili da je to novo pravilo koje je na snazi od ove sezone i da im je drago što igrači nisu pravili problem zbog toga.

Iz MLS-a otkrivaju da je taj detalj tu zbog kolekcionara po uzoru na bejzbol jer se zna koliko se skupljaju dresovi poznatih igrača. Na taj način žele da dobiju i kolekciju rijetkih dresova, a s tim detaljem su to dobili s obzirom da igrač natpis "debitant" nosi samo na jednoj utakmici.

Amerikanci pokušavaju da populariziraju fudbal na sve načine i već imaju ozbiljnu grupu kolekcionara koju žele dodatni privuči ovim potezom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi