Stari (ne)prijatelji se ne zaboravljaju: Dočekao je da 11 godina kasnije uživa u Suarezovoj patnji

Evri je sada najslađe

Stari (ne)prijatelji se ne zaboravljaju: Dočekao je da 11 godina kasnije uživa u Suarezovoj patnji

Edmir Škorić

Legendarni napadač Luis Suarez oprostio se od Svjetskog prvenstva u suzama, nakon što je Urugvaj ispao u grupnoj fazi unatoč pobjedi nad Ganom u trećem kolu grupne faze.

Urugvajci su sa 2:0 pobijedi Ganu, ali nije bilo dovoljno. Falio im je jedan gol za osminu finala, zbog čega je 35-godišnji Suarez na kraju plakao.

Suze su se slijevale niz njegovo lice već na klupi, a na putu do svlačionice bilo mu je sve teže i teže.

"Tužan sam i razočaran. Nismo uspjeli i moramo prihvatiti ono što se desilo", rekao je nakon meča Suarez i zatim je 'opleo' po FIFA i sudijama.

"Bio je penal na Ediju (Cavani), ali i Darwinu. Nije optužba, ali nevjerovatno je da se ovakve stvari ne sviraju na Svjetskom prvenstvu. Tražit ćemo od FIFA da nam barem objasne razlog što čisti penali nisu dosuđeni".

Na kraju je ipak uspio nakratko pozdraviti djecu i suprugu. Teško mu je što je sin morao da gleda suze.

Oglasi

"Žao mi je što će moj četverogodišnji sin zapamtiti tužne scene s ove utakmice", istakao je legendarni Urguvajac.

Sada je iskusni golgeter, bivši napadač Liverpoola i Barcelone, ostavio poruku na društvenim mrežama.

Godine 2011. su Suarez i Evra imali obračune u velikim engleskim derbijima

"Bolno je reći zbogom Svjetskom prvenstvu, ali mirni smo jer smo dali sve za svoju zemlju. Ponosni smo što smo Urugvajci, iako nas ne poštuju. Hvala svim Urugvajcima na podršci", napisao je napadač na društvenim mrežama nakon utakmice. To je po svemu sudeći i bilo njegovo posljednje nastupanje na velikom turniru.

Urugvaj je sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu završio na trećem mjestu grupe H s četiri boda. Nisu se uspjeli plasirati u nokaut faze Svjetskog prvenstva prvi put u 16 godina, što je rezultiralo trenutnom smjenom selektora.

A Suarezovu tugu slavio je Patrice Evra, njegov nekadašnji rival iz Premier lige. Bivši igrač Manchester Uniteda je na društvenim mrežama lajkao fotografije na kojima je Suarez uplakan.

Oglasi

Evra je gol slavio ispred Suareza, bila je eto očita provokacija Francuza

Suarezova i Evrina priča seže do njihovog sukoba 2011., kada je francuski defanzivac optužio Suareza da mu je dao rasistički komentar tokom okršaja između Liverpoola i Manchester Uniteda.

FA je kasnije proglasio Urugvajca krivim za prekršaj, zabranivši napadaču osam utakmica i kaznivši ga s 40.000 funti, unatoč tome što je Suarez tvrdio da je nevin.

Kad su se njihove ekipe susrele sljedeće sezone, Suarez se odbio rukovati s Evrom prije početka utakmice na Old Traffordu. Međutim, Evra je imao posljednju riječ, jer je United slavio 2:1, a Francuz je tada namjerno slavio upravo ispred Urugvajca.

Uruvgvaj je otišao kući, a Francuska, bivša reprezentacija Patrica Evre, sutra igra duel osmine finala protiv Poljske.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Svjetsko prvenstvo nastavlja se danas uzbudljivim utakmicama, a u fokusu duel Srbije i Švicarske u direktnoj borbi za osminu finala. Kvote za taj i za ostale duele pogledajte na sajtu Volcanobet kladionice.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Top Komentari

nestofino
Pa ne kuhajte bezveze. Evra je extra momak i čuj " sladi" se tuđoj muci?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi