U Beogradu se igra meč koji će dignuti prašinu: "Ova utakmica je više od igre, neka se zna ko su..."

Jasna poruka Delija

U Beogradu se igra meč koji će dignuti prašinu: "Ova utakmica je više od igre, neka se zna ko su..."

A. Čaušević

Reprezentativna pauzu brojni klubovi će iskoristiti za odigravanje prijateljskih mečeva kako bi spremni dočekali završnicu sezone. Jedan od kontroverznijih mečeva će sigurno biti odigran u Beogradu.

Kao što je poznato zbog ratnih sukoba u Ukrajini ruski klubovi su suspendovani od strane UEFE i odigravanje međunarodnih utakmica je već duži period za njih postala misaona imenica.

Međutim, Crvena zvezda se pobrinuli da jedan ruski klub osjeti kako je to igrati van granica svoje zemlje pošto će dočekati Zenit.

Nije teško pogoditi da se između svega krije možda i politička odluka. U prilog tome ide i saopštenje Delija koji su izdali poprilično jasno saopštenje.

Pristalice beogradskih Crveno-belih su pozvali sve da dođu na stadion u što većem broju s ciljem da se u svijet pošalje poruka da su Srbi i Rusi braća.

"Kao što već znate u subotu Zvezda dočekuje Zenit u prijateljskoj utakmici. Utakmica je dobra prilika da Zvezda na terenu odmjeri snagu sa jakim protivnikom - šampionom Rusije."

Oglasi

"Također u ovom trenutku, ova utakmica je više od igre, i kako bi pokazali naš stav prema svemu što se događa u svijetu, kako bi pokazali koga smatramo za svoju braću, neophodno je da svaka stolica na stadionu bude zauzeta!"

"Mnogo bitna utakmica koja će se prepričavati baš kao i prošla! Delije se već spremaju za ovu utakmicu i za ono što se sprema potreban nam je pun Sjever."

Nakon suspenzija od UEFA-e Zenit je već znao igrati protiv renomiranih evropskih klubova pa je tako višestruki prvak Rusije bio gost Fenerbahceu u martu prošle godine.

Zenit je i ljetos bio domaćin međunarodnog turnira kada su u Sankt Petersburgu osim Crvene zvezde još nastupili Fenebahce i Neftchi iz Azerbejdžana.

Podsjećanja radi, Rusija i Srbija su u četvrtak u Moskvi odigrali prijateljski meč, a ubjedljiv trijumf slavili su Rusi sa 4:0.

Top Komentari

fare87
****ari i jedni i drugi, a i vi sa portala objavljujete o ovim ****ima stalno, nismo u srbiji, bolje da pisete o Moscanici
0 1
Opet
Nikad mi nije i neće mi biti jasno, zašto vodstvo navijača bilo kojeg kluba mora pozivati navijače tog istog kluba da dođu u što većem broju? Zar navijači ne dolaze na utakmice svog voljenog i omiljenog kluba? Nisam nikad bio registriran navijač svog kluba, ali godinama sam gledao svaku utakmicu, na gostovanja sam išao kad sam mogao, jer ipak mi je moj posao i egzistencija ispred svega, kao što je i igraču mog kluba njegov posao ( a to je da igra ) ispred svega .... bar bi tako trebalo biti!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti