Kodro nije mijenjao, a pojedini Zmajevi su sjajno krenuli u novu sezonu

Džeko briljira, Nalić se vratio, Barišić napravio transfer, Vasilj 'zaključao' mrežu

Kodro nije mijenjao, a pojedini Zmajevi su sjajno krenuli u novu sezonu

S. Mlaćo

Meho Kodro je po drugi put sjeo na klupu reprezentacije naše zemlje. Prvi mandat bio je za zaborav i nema veze sa nogometom (NS BiH, politika, itd.,..), a drugi će nadamo se biti mnogo uspješniji.

Jučer je Kodro objavio spisak za naredne akcije Zmajeva, veoma bitne utakmice kvalifikacija za EURO, a većih promjena nije bilo.

Kodro želi da vjeruje snagama koje su već bile u proteklim utakmicama, a realnost je da i nije imao veliki izbor.

Povratnik je Adi Nalić, koji se potpuno zasluženo našao na spisku nakon sjajnih igara u švedskom prvenstvu poslije jedne teške povrede.

Krenimo redom. Za mjesto među stativama borit će se Ibrahim Šehić, Nikola Vasilj i Kenan Pirić. Šehić je ovog ljeta odlučio napustiti Tursku i krenuti put Saudijske Arabije. U 34. godini odlučio je dodatno povećati svoj bankovni račun, ali jasno je da u našoj selekciji moraju razmišljati ubrzo o novoj 'jedinici'.

Nikola Vasilj je nastavio po starom. St. Pauli je bio hit Cvajte prošle sezone, malo je nedostajalo da izbore doigravanje za Bundesligu, a Vasilj dobio brojne pohvale. Sada je nakon tri kola na sedmom mjestu sa dva boda zaostatka za liderom, a Vasilj u posljednje dvije utakmice nije primio pogodak.

Oglasi

Kenan Pirić je sa AEK Larnakom ispao iz Evrope, dok je u prvenstvu AEK započeo porazom od Aris Limassola 2:0. Pirić i društvo i ove sezone bi se trebali boriti za sami vrh tabele.

U zadnjoj liniji su Anel Ahmedhodžić, Hrvoje Miličević, Adrian Leon Barišić, Sead Kolašinac, Amar Dedić, Jusuf Gazibegović i Dennis Hadžikadunić.

Miličević je startao porazom sa Pirićem, dok je Kolašinac u Atalanti dobio pohvale i GOAL ga je uvrstio u idealni tim kola Serije A. Sjajno igra i Amar Dedić koji je prije par dana sa kapitenskom trakom uništio Hartberg u pobjedi svog Salzburga 5:1. Barišić je napravio sjajan transfer iz Osijeka u Basel i sigurno će na okupljanje doći još više motivisan, ali i 'čiste glave', kada je sve riješeno.

U veznom redu su Amir Hadžiahmetović, Miroslav Stevanović, Rade Krunić, Miralem Pjanić, Sanjin Prcić, Benjamin Tahirović, te Adi Nalić.

Oglasi

Brine svakako situacija sa krilnim igračima gdje smo poprilično 'tupi, ali raduju partije Tahirovića, Nalića...

Stevanović se nedavno i povrijedio te se čekaju prve informacije, dok se Tahirović sjajno snašao u Ajaxu.

Nalić briljira u Hammarbyju, te je već postigao tri pogotka. Nedavno je sjajnim pogotkom srušio i prvaka Elfsborga (1:0).

Pomalo zaboravljeni Miralem Pjanić je sa Al Sharjahom izborio grupnu fazu Azijske Lige prvaka. Sjajnom asistencijm podsjetio je na najbolje dane svoje karijere.

Oglasi

U ofanzivnom dijelu šest opcija: Edin Džeko, Ermedin Demirović, Smail Prevljak, Nemanja Bilbija, Kenan Kodro i Said Hamulić.

Džeko nemilosrdno trese mreže u Fenerbahceu i brzo je postao ljubimac navijača, dok je Demirović u Augsburgu postao i kapiten i očekivanja su velika.

Nemanja Bilbija sa Zrinjskim piše historiju bh. nogometa, Plemići već imaju osiguranu grupnu fazu nekog evropskog takmičenja. U prvenstvu je Zrinjski odigrao samo jedno kolo i slavio protiv GOŠK-a 3:1, a Bilbija je postigao dva pogotka i najavio novu sjajnu golgetersku seriju za pamćenje.

Kenan Kodro, sin našeg selektora, potpuno zasluženo se našao na spisku. Jasno je da je 'mahala' dobila prostora u ovom slučaju za brojne komentare, većinom negativne i bez argumenata, no jasno je takđer i to da Kodro igra sjajno u Mađarskoj, a i ranije je dobijao pozive selektora.

Said Hamulić se ovog ljeta odlučio za nizozemski Vitesse, nakon loše epizode u francuskom Toulouseu.

Mnogi su mišljenja da će to biti pravi potez, a nadamo se dobrim igrama ovog 22-godišnjaka i u dresu Zmajeva.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Šansu sa B spiska čekat će: Siniša Saničanin (FK Partizan), Eldar Ćivić (Ferencvárosi TC), Gojko Cimirot (Al-Fayha), Dal Varešanović (Rizespor), Luka Menalo (GNK Dinamo Zagreb), Amer Gojak (Ferencvárosi TC), Goran Karačić (Adana Demirspor).

Zmajevi će se okupiti 4. septembra na Ilidži, a rivali će nam biti Lihtenštajn te Island.

Top Komentari

kameni_grad
Stevanovic je spreman ! Prije par dana je imao 5 asistencija u kup utakmici
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi