Luka Modrić čeka meč Hrvatske i zadovoljno se osmjehuje zbog vijesti koje je upravo dobio iz Madrida

Izgleda da mu je svanulo

Luka Modrić čeka meč Hrvatske i zadovoljno se osmjehuje zbog vijesti koje je upravo dobio iz Madrida

Eldar Ganibegović

Hrvatski veznjak Luka Modrić ove sezone u Real Madridu ne dobija željenu minutažu. Ipak, to bi se moglo promijeniti nakon reprezentativne pauze koja je upravo u toku.

Fudbalskoj reprezentaciji Hrvatske dva kola do kraja kvalifikacija visi plasman na EURO. Čak ni dvije pobjede joj ne garantuju plasman u Njemačku, jer Vels mora upisati najmanje jedan kiks kako bi ih Vatreni preskočili.

Hrvatska sutra gostuje u Rigi kod Latvije. Trebao bi to biti rutinski posao za izabranike Livnjaka Zlatka Dalića, koji će, iako u je u poznim godinama, na raspolaganju imati i Luku Modrića.

Osvajač Zlatne lopte iz 2018. godine ove sezone je manje-više zapostavljen od Carla Ancelottija. Igrači poput Tchouamenija i Camavinge su ga istisnuli iz početne postave Real Madrida, ali sada za bivšeg igrača GNK Dinamo Zagreb dolaze lijepe vijesti.

Naime, Eduardo Camavinga je stigao na okupljanje reprezentacije Francuske, no ubrzo se i vratio u Madrid nakon što se povrijedio na treningu u jednom duelu s Dembeleom. Sada je saznao i stepen povrede.

Kako je objavio Fabrizio Romano, Eduardo Camavinga će van terena biti najmanje do januara 2024. godine. Razlog je puknuće vanjskog bočnog ligamenta desnog koljena. 

Oglasi

Luka Modrić se vraća u početnu postavu Real Madrida? 

Luka Modrić bi se tako mogao vrlo lako vratiti u početnu postavu Real Madrida. Kraljevski klub je prava bolnica ove sezone, a što se tiče veznjaka povrijeđen je i Tchouameni.

Rođeni Zadranin je ove sezone upisao 15 nastupa za Real Madrid i upisao jednu asistenciju. Asistirao je i to slučajno u El Clasicu za pobjedu nad Barcelonom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Narednu utakmicu Real Madrid igra u Primeri protiv Cadiza i treba očekivati Hrvata u startnih 11. Što se Lige prvaka tiče, Real Madrid je već osigurao osminu finala i tu se izostanak nikoga, pa ni Camavinge, neće osjetiti. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti