Ibrahimović pogazio svoju riječ i radi drugog igrača dotukao Modrića: Uradio je to jednom rečenicom!

U svojoj drugoj biografiji

Ibrahimović pogazio svoju riječ i radi drugog igrača dotukao Modrića: Uradio je to jednom rečenicom!

A. Čaušević

Zlatan Ibrahimović je od ove sezone u fudbalskoj penziji, dok isto očekuje Luku Modrića kroz neko vrijeme pošto je i sjajni Hrvat ušao u jesen karijere. 

Iza Ibrahimovića su dvije decenije vrhunske karijere koju je podijelio u dvije biografije. Prvu pod nazivom "Ja sam Zlatan", a drugu "Adrenalina" koja je svjetlost dana ugledala 2021. godine.

Šveđanin bh. korijena je u biografiji Adrenalina izdvojio nekoliko igrača, a posebno zanimljiv je dio kada je govorio o najboljem veznjaku današnjice, odnosno u trenutku kada je knjiga objavljena.

Za najboljeg veznjaka Ibra je izabrao Kevina De Bruynea i na taj način je zapravio "dotukao" Luku Modrića jer je ranije isto govorio i za Hrvata.

"Najbolji je Kevin De Bruyne. On vide stvari koji drugi ne vide. Belgijanac ima viziju kakvu i ja tražim kada igram", naveo je Zlatan.

Oglasi

Bila je 2018. godina kada je Modrić osvojio Zlatnu loptu, a tada je Ibrahimović imao potpuno drugačiju priču.

"Mislim da je najkompletniji vezni igrač svijeta. Igrao sam protiv njega, dok je još bio mlad igrač. Sad je iskusan i sretan sam što je osvojio Zlatnu loptu i sve ostale nagrade za najboljeg na svijetu."

"Ne događa se često da takav tip igrača dobiva priznanja. Obično sve ide napadačima, ali prošla godina je njegova. Stvarno sam sretan što je osvojio!"

"Moja majka i ja smo iz Hrvatske, on je Hrvat pa sam jako sretan. To je dio moje krvi!", govorio je Zlatan tom prilikom.

Ibrahimović i Modrić u duelu na Maksimiru

Ibrahimović i Modrić su jedan protiv drugog igrali u nekoliko navrata, najviše u klupskom fudbalu tokom duela PSG-a i Real Madrida.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Hrvati se sjećaju Zlatanovog gostovanja na Maksimiru u februaru 2012. godine kada su Vatreni u prijateljskom duelu bili domaćini Švedskoj.

Tada su se Modrić i Ibrahimović našli na suprotnim stranama, a pobjedu su odnijeli Skandinavci sa 1:3. Strijelac jednog od golova bio je i popularni Ibra.

Top Komentari

Hanibal
Sto ne rece levatu sta ti je babo Sefket? Zar se stidis pomenutu babu Bosnjaka?
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi