Lukaku tvrdi da mu Ronaldo treba zaviditi u dvije stvari

Belgija ide na Portugal

Lukaku tvrdi da mu Ronaldo treba zaviditi u dvije stvari

Admin Čaušević

Derbi osmine finala Evropskog prvenstva igrat će Belgija i Portugal, glavne uzdanice svije sjajne reprezentacije bit će Romelu Lukaku s jedne te Cristiano Ronaldo s druge strane. 

Uoči utakmice koja se igra u nedjelju za medije je govorio Lukaku, a neka poređenja s Ronaldom je bilo nemoguće izbjeći.

Belgijanac i Portugalac se bore za titulu najboljeg strijelca Eura. Napadač Intera ne krije da bi volio imati neke osobine od najpopularnijeg fudbalera današnjice.

Ipak, s druge strane zaista veoma efikasni vođa navale Crvenih đavola otkrio je i dvije stvari u kojim bi mu Ronaldo trebao zaviditi.

"Ronaldovi rekordi? Ako ih ko može oboriti, onda je to on. Naklon zbog toga, posebice ako se uzme broj godina u kojim ih obar."

"Volio bih imati njegovu jačinu šuta i njegov dribling, dok bi on trebao biti ljubomoran na moju snagu i završnicu", rekao je Lukaku.

Oglasi

Nakon grupne faze Ronaldo je zabio pet, a Lukaku tri gola. Već u prvoj rundi nokatu faze jedan od njih će se oprostiti od Eura.

Sjajnu ponudu za meč koji se igra na stadionu La Caruja u Sevilli nudi kladionica MaxBet. Svoju opkladu možete ostaviti ovdje. 

MaxBet možete da pratite putem zvaničnog Facebook profila, ali i na Instagramu.

Lukaku je napravio značajan iskorak u posljednje dvije sezone te s pravom može nositi epitet najboljeg napadača svijeta te biti u društvu Karima Benzeme ili Roberta Lewandowskog.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

"Trebalo mi je to, neka linija između provokacija, da ljudi pređu preko svega. Prešao sam tu liniju i sada je moj cilj da pobjeđujem."

"Mislim da sam se podigao na nivo više. I da nastavljam dalje. Sve je moguće. Radi se o pronalsku sitnica koje vas čine boljiem. Znam da sam dosta napredovao, ali uvijek tražim to još nešto dodatno."

Top Komentari

Logicno
Ronaldo bi trebao biti zavidan na njegovu zavrsnicu? E Boze...
5 0
amex
Snaga pa okk.. al zavrsnica.. kao da ne prica o jednim od najboljih strijelaca svih vremena...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi