Lukakuu smeta kako novinari hvale Lewu, Benzemu i Kanea: "Za mene tako uopšte ne pričaju"

Vjeruje da je vrhunski napadač

Lukakuu smeta kako novinari hvale Lewu, Benzemu i Kanea: "Za mene tako uopšte ne pričaju"

Endin Čaušević

Reprezentacija Belgije u nedjelju igra utakmicu osmine finala Evropskog prvenstva protiv Portugala.

Sigurno je da nas na stadionu La Cartuja u Sevilli očekuje dosta uzbuđenja u okršaju Belgije i Portugala, a mnogi smatraju da će to biti orkšaj između Cristiana Ronalda i Romelua Lukakua.

Ronaldo blista na Euru i trenutno je najbolji strijelac sa pet golova, ali jasno je da ih protiv Belgije očekuje dosta težak posao.

Lukaku je pred ovaj meč dao izjavu za belgijske medije u kojoj je govorio o Ronaldu. Novinari su ga pitali da li je Ronaldo u prošloj sezoni bio motivacija za Lukakua u borbi za titulu.

"Bilo je odlično osvojiti Scudetto s Interom u odličnoj sezoni, ali mislim da me to neko prisustvo s Ronaldom nije motivisalo kako vi mislite jer nisam ni razmišljao o tome", rekao je Lukaku.

Lukaku je priznao da mu smeta što za njega javnost govori da je napadač u odičnoj formi i još uvijek ga ne svrstavaju u vrhunske napadače.

Oglasi

"Kada ljudi pričaju o Lewandowskom, Benzemi ili Kaneu kažu za njih da su vrhunski napadači, ali kada je o meni riječ kažu da sam samo u dobroj formi. To me motiviše da radim još jače i napredujem. Iskreno, vjerujem da sam i ja među vrhunskim napadačima sada".

Jedno od pitanja bilo je za Lukakua koji dio igre Ronalda bi volio da posjeduje.

"Volio bih imati njegove vještine za dribling i njegov udarac. Mislim da se njemu sviđa kod mene što sam snažan i kako igram leđima prema golu", dodao je napadač Belgije.

Ovaj 28-godišnji napadač prošle sezone zabio je 30 golova na 44 meča za Inter i uspisao je deset asistencija.

Što se tiče selekcije Belgije tu je već najbolji strijelac svih vremena jer je na 96 utakmica za seniorski tim ove zemlje postigao čak 63 gola.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Inače, poznata je i ponuda u kladionicama što se tiče meča Belgije i Portugala. Sjajnu ponudu za meč koji se igra 27. juna nudi kladionica MaxBet. Svoju opkladu možete ostaviti ovdje. 

MaxBet možete da pratite putem zvaničnog Facebook profila, ali i na Instagramu.

Top Komentari

Celtic
Ovom uvijek nešto smeta i stalno se žali.
11 1
Twista
Izbacu ljubomoru, postat ces bolji, ova troica 10 godina zabijaju, prije 4 godine su te slali na posudbu…
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi