Maguire je stalno meta za ismijavanje, ali on priča o pozivu Beckhama

Pružio mu podršku

Maguire je stalno meta za ismijavanje, ali on priča o pozivu Beckhama

Samir Mlaćo

Engleski reprezentativac Harry Maguire gotovo stalno dobija kritike engleske javnosti.

Kako u Manchester Unitedu, tako i u reprezentaciji Engleske, no postoji oni koji su mu ipak podrška.

Defanzivac je otkrio da je nakon posljednje utakmice sa Škotskom kada je postigao autogol, dobio podršku od legendarnog Davida Beckhama.

Beckham je kao veliki sporrista stao uz defanzivca, a njemu je to mnogo značilo.

"Pričao sam sa Beckhamom nakon Škotske. Kontaktirao me, to je lijepo od njega. Taj razgovor mi je mnogo značio. Cijelu karijeru sam ga gledao ka uzora, pokazao je i sada kolika je klasa", rekao je Maguire.

Engleska je trenutno prva u grupi C u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Oglasi

Englezi imaju šest bodova prednosti nad Italijom i Ukrajinom, ali i utakmicu više u odnosu na Italijen.

Maguire ističe da se raduje Evropskom prvenstvu 2028. godine koje su dobili Irska i UK.

"Radujem se, nadam se da ću biti u reprezentaciji. sigurno je da ću biti tu, možda na tribinama ptii pivo i bodriti reprezentaciju. Kako god, gledat ću da doprinesem na neki način".

Nije tajna da u Manchesteru tragaju za njegovom zamjenom, iako je skupo plaćen. Očekivanja nije opravdao.

Prema riječima italijanskog novinara Fabrizija Romana, Manchester United će nastaviti da "lovi" portugalskog defanzivca Antonija Silvu nakon što su ga skauti kluba već u nekoliko navrata pratili.

Kako su ranije izvijestili inostrani mediji, Antonio Silva ima otkupnu klauzulu u vrijednosti od 100 miliona eura i sve je samo ne jeftin fudbaler.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Ugovor s Benficom Silva ima do ljeta 2027. godine, a treba spomenuti i to da je postao i reprezentativac Portugala za koji je nastupio pet puta do sada.

Njegovo dovođenje značilo bi vjerovatno da bi se klub riješio i kiksera Harryja Maguirea, koji je na sebe navukao veliki gnjev navijača zbog bizarnih grešaka i igara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi