Navijačima Arsenala je najomraženiji lik ikad, a nakon ove izjave neće smjeti kročiti na Emirates!

Nasri se oglasio pred okršaj na Etihadu

Navijačima Arsenala je najomraženiji lik ikad, a nakon ove izjave neće smjeti kročiti na Emirates!

Endin Čaušević

Cijeli fudbalski svijet s nestrpljenjem očekuje početak večerašnjeg spektakla na Etihadu gdje se sastaju Manchester City i Arsenal u utakmici koja bi mogla riješiti pitanje prvaka Engleske. Pred ovaj meč oglasio se i Samir Nasri koji je nekada nastupao za oba kluba, ali je svojom izjavom izvao veliki bijes navijača londonskog tima.

Arsenal je imao osam bodova prednosti u odnosu na Manchester City i činilo se da će Topnici konačno nakon 20 godina čekanja osvojiti titulu prvaka Engleske, ali lošim rezultatima u prethodnim mečevima su sve to doveli u pitanje.

City se u potpunosti vratio u utrku za odbranu titule jer ima pet bodova manje od Arsenala, ali i čak dvije utakmice manje, te bi pobjedama u tim mečevima Građani preuzeli lidersku poziciju.

Međutim, večerašnji meč bi mogao da odluči sezonu na Otoku. Na Etihadu se u direktnom okršaju sastaju upravo Manchester City i Arsenal i sigurno je da nas očekuje pravi spektakl u meču 33. kola Premiershipa.

Utakmica Cityja i Arsenal igra se od 21 i mnogi s nestrpljenjem čekaju prvi sudijski zvižduk. I pored toga što se širom Evrope igraju mečevi i još nekoliko velikih derbija jasno je da će oči javnosti biti uprte večeras u Etihad.

Pred okršaj ovih timova oglasio se i Samir Nasri koji je svojevremeno igrao za oba kluba. Nasri je odigrao tri odlične sezone u Arsenalu, a potom je 2011. godine otišao u City čime je na Emiratesu postao jedna od najomraženijih ličnosti.

Oglasi

Nasri je za L'Equipe govorio o večerašnjem meču na Etihadu i ponovo je izazvao bijes navijača Arsenala svojom izjavom.

Nekadašnji francuski igrač izjavio je da u Arsenalu jednostavno nisu navikli da osvajaju trofeje zbog čega je postao meta žestokih komentara na drušrvenim mrežama od navijača londonskog kluba.

"City je dostigao najbolju moguću formu u ovom dijelu sezone. Svi igrači su na raspolaganju Guardioli i u finiš sezone ulaze u najjačem sastavu što prije nije bio slučaj. S druge strane Arsenal usporava i pada u formi. Cijelu sezonu su bili lideri, ali kada je najvažnije podbacili su. Kada nisi navikao na osvajanje trofeja onda te uhvati trema i to je ono što se desilo Arsenalu", rekao je Nasri.

Nasri je poručio da je u Arsenalu proveo tri sjajne godine i da je s klubom u dobrim odnosima bez obzira zbog statusa koji ima kod navijača.

Oglasi

"Proveo sam tri sjajne godine u Arsenalu. Na kraju stvari nisu završile najbolje s navijačima, ali s klubom nemam nikakav problem", dodao je.

Ovaj 35-godišnjak je za Manchester City u pet sezona odigrao 176 utakmica i zabio je 27 golova uz 40 asistencija. Za Arsenal je nastupio 125 puta i također je dao 27 golova, te je upisao još 15 asistencija.

Pored Cityja i Arsenala u svojoj karijeri Nasri je još igrao za Marseille, Sevillu, Antalyaspor, West Ham i Anderlecht.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kao što smo već napomenuli utakmica Manchester City - Arsenal na Etihadu počinje u 21 sat, a već su poznate kvote za ovaj derbi koje možete pogledati u bogatoj ponudi kladionice Volcanobet i to na OVOM LINKU.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi