Cijela Barcelona na nogama zbog videa koji je snimljen jutros, a glavni razlog je Lionel Messi

Gerard Romero objavio na Twitteru

Cijela Barcelona na nogama zbog videa koji je snimljen jutros, a glavni razlog je Lionel Messi

Endin Čaušević

Lionel Messi će na kraju ove sezone gotovo sigurno napustiti PSG jer mu ističe ugovor i nema namjeru da produži svoj boravak u Parizu. Svi se nadaju da će se Argentinac vratiti u Barcelonu i tu završiti karijeru, a video koji se danas pojavio digao je na noge navijače katalonskog kluba.

Messi je napustio Barcelonu prije dvije godine nakon što mu klub zbog finansijskih problema nije bio u mogućnosti ponuditi novi ugovor. Na kraju je on otišao u PSG, ali dvije sezone na Parku prinčeva za njega nisu bile najbolje.

Očekivalo se da će PSG dolaskom Messija konačno da osvoji Ligu prvaka, ali to se nije desilo. Na kraju su mu i navijači tog kluba okrenuli leđa i nakon ispadanja u osmini finala tog takmičenja počeli žestoko da zvižde Messiju na Parku prinčeva.

S druge strane na mečevima Barcelone moglo se čuti kako preko 90.000 navijača na stadionu Camp Nou skandiraju Messijevo ime i sanjaju o njegovom povratku u klub.

Već sada je jasno da će Barcelona pokušati na sve načine da sredi finansije i omogući Messijev povratak, a ono što je za njih najvažnije jeste da Messi upravo želi da se vrati u klub u kojem je proveo najbolje dane svoje karijere.

Iako na stolu ima nevjerovatno bogatu ponudu iz Saudijske Arabije jasno je da Messi želi i dalje da igra na najvišem nivou, a povratkom u Barcelonu bi to sigurno ostvario.

Oglasi

Da se nešto dešava u svemu tome pokazuju i Messijevi česti posjeti Barceloni u posljednjim sedmicama. I ranije je dolazio u ovaj grad kako bi obišao svoj dom, ali u prethodnim sedmicama je skoro stalni gost u Barceloni.

Ugledni novinar Gerard Romero danas je objavio video koji je navijače Barcelone bacio u trans jer je Messi ponovo stigao u Španiju sa svojom porodicom.

Romero piše da Messi i Antonella lagano vraćaju svoje stvari iz Pariza u Barcelonu i da će Argentinac gotovo sigurno da se vrati u katalonski klub i da je za njega to jedina opcija. I porodica želi da se vrati u Barcelonu, a navodno i djecu su već najavili da će upisati u škole koje su pohađali prije odlaska u Pariz.

Video koji se pojavio snimljen je ispred Messijeve kuće u Barceloni i očekivano postao je glavna tema na društvenim mrežama.

Oglasi

Čini se da dileme više nema i da je Messijev povratak u Barcelonu sve bliži, a za mnoge to i jest najbolji način da on okonča svoju nevjerovatnu igračku karijeri.

Također, Romero je naveo da Messi još uvijek nije imao sastanak s Joanom Laportom ili Xavijem Hernandezom, ali da je klub u kontaktu s njegovim ocem.

Barcelona želi prvo riješiti finansijske probleme i dobiti od La Lige zeleno svjetlo da imaju prostora u budžetu da Messiju ponude novi ugovor. Već sada je jasno da je Messi spreman pristati na znatno manju platu samo kako bi se vratio u klub.

Očekuje se da će potpisati s Barcom dvogodišnji ugovor prema kojem će godišnje zarađivati oko 13 miliona eura. Također, imat će u ugovoru klauzulu prema kojoj će narednog ljeta moći kao slobodan igrač napustiti Barcleonu ukoliko to bude želio.

Što se tiče dosadašnje sezone Messi je u dresu PSG upisao 36 nastupa u svim takmičenjima, zabio je 20 golova i dodao čak 19 asistencija.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Također, Barcelona već u srijedu igra novu utakmicu kada će gostovati Rayo Vallecanu u okviru 31. kola španske La Lige. Meč se igra od 22 sata, a već su poznate i kvote koje možete pogledati u bogatoj ponudi kladionice Volcanobet i to OVDJE.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi