Bernardo Silva potpisao i završio sve špekulacije
FOTO: EPA

Sve je jasno

Bernardo Silva potpisao i završio sve špekulacije · Zvanično

H. Zilić

Završene su i priče oko eventualnog transfera Bernarda Silve. Portugalac ostaje stanovnik Etihada. Sve je danas ozvaničeno u prostorijama Manchester Citya.

Silva i Macnhester City potpisali su uguvor do 2026. godine, čime je portugalski reprezentativa cotklonio sve dileme oko svoje budućnosti.

O nastavku saradnje Silve i City pisao je ugledni Fabrizio Romano, a danas je sve dobilo i zvaničnu potvrdu.

Silva je u prošloj sezoni za Manchester City odigrao 55 utakmica u svim takmičenjima, postigao je sedam pogodaka kojima je dodao i osam asistencija.

Sjajni Portugalac je u City stigao 2017. godine iz Monaca, a osim za ova dva kluba nastupao je još za Benficu. Sa Građanima je osvojio pet naslova prvaka Engleske i Ligu prvaka

Oglasi

Govorilo se često o njegovom odlasku u Barcelonu, ali te špkulacije su sada prekinute.

City je ovo ljeto doveo dva zvučna pojačanja.

Radi se o hrvatskim reprezentativcima Mateu Kovačiću, koji je stigao iz Chelseaja i Jošku Gvardiolu, 21-godišnjak je došao iz Leipziga i sa 90 miliona eura postao najplaćeniji odbrambeni igrač na svijetu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bilo je i priče da će Bernardo Silva i U PSG ovo ljeto.

Navodno je u pitanju bila potencijalna razmjena u kojoj bi u Manchester City trebali Donnarumma i Veratti, no i to je palo u vodu.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi