Ispali su iz Lige prvaka, a Guardiola dobio zadatak: Poznato ime zvijezde koju je Pep već otpisao

Spremaju se promjene u igračkom kadru

Ispali su iz Lige prvaka, a Guardiola dobio zadatak: Poznato ime zvijezde koju je Pep već otpisao

Endin Čaušević

Nakon što je Manchester CIty ispao iz Lige prvaka u javnosti su počele kružiti priče da će Pep Guardiola napraviti velike promjene u igračkom kadru ovog ljeta, a navodno se već zna ko je prva zvijezda koju je španski stručnjak otpisao.

Manchester City je bio prvi favorit u Ligi prvaka i činilo se da bi Građani mogli da odbrane titulu prvaka Evrope. No, u četvrtfinalu ih je izbacio Real Madrid nakon velike drame na Etihadu što navodno itekako mijenja stvari u engleskom klubu.

City je još uvijek u dobroj situaciji da odbrani titulu prvaka u Engleskoj i osvoji FA Kup jer će igrati za tri dana finale na Wembleyju protiv gradskog rivala Manchester Uniteda.

Međutim, engleski mediji su odmah nakon ispadanja od Real Madrida počeli da špekulišu da Guardiola sprema velike promjene u igračkom kadru na ljeto jer je jasno da je došlo vrijeme za određenu smjenu generacija.

Engleski Telegraph piše da je Guardiola dobio zadatak od čelnika kluba da napravi promjene u igračkom kadru i da će dobiti odriješene ruke i potreban novac stvori ekipu koja će ponovo dominirati u Evropi.

Jasno je da će Guardiola morati da otpiše nekoliko zvijezda i igrača koji su bili okosnica ekipe prethodnih sezona, ali očito je da je već odlučeno da se na Etihadu napravi veliki rez kako bi se stvari malo prodrmale.

Oglasi

Već se špekuliše da je poznato i koga je Guardiola navodno prvog otpisao, te koji igrač će biti na ljeto na transfer listi i dostupan ostalim klubovima.

Navodno, u pitanju je Jack Grealish za kojeg se i ranije spominjalo da će napustiti City na kraju sezone. Navodno, s Guardiolom nije u previše dobrim odnosima, a jasno je da svaki igrač koji se imalo zamjerio Špancu na kraju je bio taj koji napušta klub.

Engleski mediji pišu da će Grealish sigurno biti među igračima koji će biti na prodaju ovog ljeta, te u Cityju vjeruju da za njega mogu da zarade odličan novac s obzirom da je već nekoliko klubova pokazalo interes.

Oglasi

Grealish je u City došao prije tri godine iz Aston Ville za skoro 120 miliona eura, ali tri godine kasnije nalazi se na izlaznim vratima Etihada.

Iako ovaj 28-godišnjak ima ugovor do ljeta 2027. godine i u najboljoj je fazi svoje karijere očito je da se s Guardiolom desilo nešto što se ne može riješiti tako lako.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pored Grealisha špekuliše se da će City na ljeto napustiti i Kevin de Bruyne, ali i Bernardo Silva koji se već neko vrijeme nalazi na meti PSG-a i Barcelone.

Sigurno je da promjene slijede, a ko će na kraju zaista spakovati kofere ostaje nam da vidimo.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi