Liga prvaka je osvojena, ali City ne staje: Spremili su rekordan budžet za transfere ovog ljeta

Građani će ponovo mnogo trošiti

Liga prvaka je osvojena, ali City ne staje: Spremili su rekordan budžet za transfere ovog ljeta

Eldar Ganibegović

Šleper miliona Manchester City je potrošio dok nije osvojio Ligu prvaka, no tim s Etihada ne staje. Kako engleski mediji prenose, ovog ljeta će također potrošiti brdo novca.

Dugo je Manchester City ulagao u dovođenje igrača kako bi osvojio Ligu prvaka i prije devet dana je konačno uspio u tome pobjedom protiv Intera u finalu u Istanbulu.

Iako je dugogodišnji cilj ostvaren, Građani nemaju namjeru prestati trošiti mnogo novca na pojačanja. Engleski mediji javljaju kako je za ovo ljeto spreman rekordni transfer budžet. 

Sada su ciljevi osvojiti trofej UEFA-inog superkupa i FIFA-inog klupskog Svjetskog prvenstva, što su titule koje nedostaju u vitrinama Manchester Cityja.

Na putu do tih ciljeva dres Manchester Cityja obući će još neki fudbaleri, a glavni ciljevi za ljetni prijelazni rok su Joško Gvardiol, Mateo Kovačić i Declan Rice.

Oglasi

Tim s Etihada je 193 miliona funti samo od prodaje igrača prošlog ljeta, kada su se rastali od imena kao što su Raheem Sterling, Oleksandr Zinchenko i Gabriel Jesus.

Prema proračunima britanskih novinara, u prošlom prijelaznom roku Manchester City je ostvario profit od 63 miliona funti, čak i nakon transfera Erlinga Halanda, Juliana Alvareza ili Kalvina Phillipsa.

Sada će Etihad napustiti i druga važna imena, a na račune "Građana" stići će i druge pozamašne sume. Joao Cancelo, Aymeric Laporte, Bernardo Silva, Ilkay Gundogan, Riyad Mahrez i Kyle Walker glavni su igrači sa kojima će se tim Pepa Guardiole vjerovatno rastati ovog ljeta.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Uz prodaju igrača, klupskom budžetu će biti dodato još 294 miliona funti zahvaljujući uspjesima postignutim na terenu u nedavno završenoj sezoni. To znači da će Građani ovog ljeta moći da troše vrtoglave svote, a da pritom ne narušavaju finansijski fair-play. 

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676286668
Davno je ovaj ćelavac narusio fair Play....treba te klubove sve provjerite i izbacit iz liga
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi