Manchester United ponovo na vrhu
Dva gola Berbatova

Berbatov uspješno zamijenio Rooneya

Manchester United ponovo na vrhu

M. Maksimović

U posljednjoj utakmici subotnjeg termina, Manchester United je kao gost pobjedio Bolton sa ubjedljivih 4:0. Iako je Manchester nastupio bez sjajnog strijelca Waynea Rooneya, to se nije osjetilo niti na igri, niti u realizaciji, ponovo vodećeg sastava lige.

Domaći su držali nulu sve do 38.minute kada Samuela nakon ubacivanja Giggsa postiže autogol. U nastavku je na scenu stupio Dimitar Berbatov za kojeg se može reći da je vrlo dobro zamijenio
Waynea Rooneya koji nije igrao zbog manjih problema sa koljenom.Kod prvog gola je bio na pravom mjestu nakon šuta Darrena Fletchera, a kod drugog je odlično reagovao na asistenciju Nanija.Konačnih 0:4 postavlja Darron Gibbson osam minuta prije kraja utakmice. Ovom pobjedom se Manchester United ponovo vratio na vrh i ima bod više od Chelsea pred međusobni duel ove dvije ekipe narednog vikenda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.