Marcela duša boli što mu Real nije dao novi ugovor: "Bio sam je*eni primjer..."

Brazilac na ljeto napušta kraljevski klub

Marcela duša boli što mu Real nije dao novi ugovor: "Bio sam je*eni primjer..."

E. Čaušević

Brazilski reprezentativac Marcelo ovog ljeta će biti slobodan igrač jer mu ističe ugovor s Real Madridom.

Marcelo jeu Real Madrid stigao još početkom 2007. godine iz Fluminensea i s ovim klubom je uspio da osvoji sve što je mogao. Iako ima već 34 godine jasno je da može i dalje igrati na vrhunskom nivou.

Brazilac se ove sezone nije previše naigrao iako je više od deset godina imao "zacementirano" mjesto u početnoj postavi.

Marcelo je odigrao svega 18 mečeva ove sezone i mnogi smatraju da ga je Carlo Ancelotti bez ikakvog razloga izbacio iz prvog sastava jer je jasno da Brazilac i dalje može pružiti dosta toga na terenu.

On je igrač s daleko najviše staža u ekipi kraljevskog kluba i zbog toga je dobio kapitensku traku kada je otišao Sergio Ramos, ali je nije baš mnogo nosio jer nije imao priliku za to.

Ipak, i pored svega očito je da se Marcelo nadao da će ostati u Real Madridu i da će mu klub ponuditi novi ugovor. On je spreman na bilo kakve uslove samo da ostane, ali nažalost to se neće desiti.

Naime, na posljednjem meču La Lige kamere su snimile Marcela kako priča s Lucasom Vazquezom na klupi, a kako su prenijeli španski mediji jasno je rekao da mu je žao što neće ostati.

Marcelo sigurno smatra da je zaslužio nakon svega da dobije novi ugovor i da je svih ovih 15 godina bio pravi primjer kako se profesionalac ponaša. Ipak, to nije bilo očito dovoljno čelnicima kluba da mu ponude novi ugovor.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Klub mi neće dati novi ugovor. Bio sam je*eni primjer svima", rekao je Marcelo svom saigraču.

Marcelo je u drugom poluvremenu dobio šansu za igru kako bi se oprostio od navijača Real Madrida koji su ga pozdravili ogromnim ovacijama i pokazali da Brazilac ima već status legende u ovom klubu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Tako ti oni tretiraju legende druže moj.Ne sekiraj se previše nisi jedini
4 9
Artur
Zato ga i zovu mali real .....
1 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi