Sprema se najtužniji dan u Dortmundu - Suze će teći na sve strane

Bliži se kraj

Sprema se najtužniji dan u Dortmundu - Suze će teći na sve strane

E. Škorić

Rastanci su uvijek teška stvar, a naročito kada se dvoje vole, što je oduvijek bio slučaj s Borussijom Dortmund i njenim "sinom".

Svi znakovi ukazuju na rastanak na ljeto. Nove informacije koje dolaze iz Njemačke i od izvora bliskih slavnom dortmundskom klubu, Marco Reus igra posljednju sezonu u Borussiji.

34-godišnjem krilnom fudbaleru ugovor sa Borussijom ističe 30. juna 2024. godine i tada bi trebao postati slobodan igrač, jer nema naznaka da će se ugovor produžiti.

Samo dan kasnije nakon isteka ugovora, navršit će se tačno 12 godina otkako je Reus potpisao za Borussiju Dortmund. Tog ljeta 2012. godine vratio se u Dortmund, svoj matični klub, nakon što je jedno vrijeme lutao i tražio svoj fudbalski put igrajući za mlađe timove Ahlena, potom seniore tog kluba, a onda i za Borussiju Moenchengladbach.

Iako je rođen u Dortmundu, morao je obilaznim putevima da dođe do dresa Borussije, a kada se vratio 2012. godine, postao je jedan od najvažnijih igrača u historiji kluba. Navijači Borussije teško i zamišljaju tim bez Reusa, ali šefovi kluba smatraju da godine čine svoje i da više nema smisla nastavljati saradnju sa Reusom.

Oglasi

Dosta bure izazvala je vijest da bi se, nakon isteka ugovora, mogao vratiti u Moenchengladbach i potpisati ugovor sa Borussijom. Sasvim sigurno je da će Reus imati još nekih ponuda, vjerovatno i onu iz Saudijske Arabije, ali njemački novinari poručuju da je on "njemačko dijete" i da je cijelu karijeru proveo igrajući za njemačke timove.

Uostalom, zbog djece i porodice Reus ne želi da se seli i želi da ostane blizu kuće, a povratak u Moenchengladbach mogao bi donijeti dosta reakcija, ali bi sama Bundesliga i dalje imala svoju legendu Marca Reusa.

On je za Borussiju Dortmund odigrao čak 410 utakmica i postigao 167 golova uz 124 asistencije. Kada govorimo o drugoj Borussiji, crno-bijeloj, za nju je upisao 109 nastupa i dao 41 pogodak uz 28 asistencija.

Oglasi

U Bundesligi je jedan od najboljih sa 379 nastupa, 154 gola i 111 asistencija. Ima i 48 nastupa i impresivnih 15 golova u dresu Njemačke s kojom je bio svjetski prvak.

Jedino ostaje žal što nikada nije osvojio Bundesligu, a bio je tako blizu prošle godine, kada je Borussia u zadnjem kolu ostala bez titule. Trebala joj je pobjeda nad Mainzom, a bilo je 2:2, pa je Bayern pobjedom u Koelnu došao do 11. uzastopne titule.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Milioneri su osam puta bili prvaci Njemačke, ali posljednji put još 2012. godine, malo prije nego će se Reus vratiti u Dortmund.

Osvajali su Bundesligu još 1956., 1957., 1963., 1995., 1996., 2002., 2011. godine, a imaju i pet trofeja u Kupu, šest naslova Superkupa Njemačke i Ligu prvaka iz 1997. godine.

Top Komentari

BosanskaSvedska
I kamen zaplakao lol
1 0
avalkaB
Otišao bih i on u Bayern da ga nisu povrede zezale
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi