Van Basten: Bila je to moja sahrana, a ja sam bio gost na njoj

Van Basten: Bila je to moja sahrana, a ja sam bio gost na njoj

Edmir Škorić

Legendarni nizozemski nogometaš Marco van Basten dao je intervju za BBC u kojem je pričao o svojoj karijeri i svom životu-

Van Basten je imao itekako šta da ispriča o svom životu. Sa samo sedam godina prisustvovao je smrti svog druga. Njih dvojica su šetali po zaleđenom jezeru, led je pukao, drug potonuo i nije uspio da ga gasi.

"Tog je dana nosio vunenu kapu, neka vrsta trkačke kape, plava sa bijelim i dvije crvene pruge. Sjećam se da je nastavila plutati po vodi. Imao sam sedam godina i to je naravno imalo velikog utjecaja na moju ličnost. Jopi je bio moj prijatelj. Tada nisam razumio šta znači smrt", priča Van Basten, pa nastavlja:

"Više niej bio tu, to je bila stvarnost. Imao sam njegovu malu fotografiju i svuda je nosio sa sobom, ali nakon desetak godina više je nisam mogao naći. Moj otac ju je bacio i rekao da moram da zaboravim na prošlost".

Van Basten je igrao za Ajax i Milan i u dresovima tih klubova je postigao preko 300 golova. No, ko zna šta bi bilo da nije bilo kobne povrede. Karijeru je morao okončati u 28. godini.

"Da sam imao iskustvo koje sada imam znao bih da nije vrijedno bola koji i sada osjećam. Problemi sa zglobom mi utiču na svakodnevnicu i da mogu da biram, sve bih drugačije birao".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Za kraj je opisao svoj posljednji meč koji je odigrao.

"Bila je to sahrana. Moja sahrana, a ja sam na joj bio gost! Ne mene kao čovjeka nego mene kao nogoemtaša. Tako sam se osjećao, tako su se osjećali i moji saigrači, navijači na stadionu, navijači koji su sve gledali na televiziji. To je bio unikatan trenutak, to je bila historija. Momenat u kom sa umro kao igrač", zaključio je Van Basten.

Top Komentari

Ryder7
"Nije uspio da ga gasi" - nije se zapalio, nego je u jezero upao. Svakim danom se sve više i više čudim nepismenosti i copy/paste momentu kvazi novinara...
3 0
Emir.D
sta ste vas dvojica ? Neki nastavnici Bosanskog jezika ili ste obicni pusaci kurca
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti