Gareth Southgate spreman napraviti nevjerovatan potez - Veliku zvijezdu neće voditi na Euro?
Engleski selektor Gareth Southgate ima ogroman izbor igrača (Foto: EPA)

Engleski selektor ima jasan stav

Gareth Southgate spreman napraviti nevjerovatan potez - Veliku zvijezdu neće voditi na Euro?

Midhat Šljivak

Napadač Manchester Uniteda Marcus Rashford mogao bi ostati bez mjesta u reprezentaciji Engleske na predstojećem prvenstvu Evrope u Njemačkoj.

Selektor reprezentacije Engleske Gareth Southgate ima zaista impresivan napadački arsenal pred Evropsko prvenstvo, pa mu neće pasti tako teško da se riješi igrača koji su u slaboj formi.

Prvi kandidat za ispadanje iz nacionalnog tima je Marcus Rashford. 26-godišnja zvijezda Manchester Uniteda igra očajnu sezonu i neće biti nikakvo iznenađenje ako Gareth Southgate donese odluku da ga izostavi sa spiska.

"Marcusu Rashfordu je saopšteno da mu je mjesto u reprezentaciji za Evropsko prvenstvo ozbiljno ugroženo. Razlog su brojne opcije koje Gareth Southgate ima na raspolaganju u ovom trenutku", navodi Mirror.

Naravno, i Rashfordova forma je kriva za ovakvu situaciju. On se potpuno utopio u sivilo Crvenih đavola koji igraju još jednu veoma skromnu sezonu.

Oglasi

26-godišnji napadač Uniteda igra zaista slabo. Učinak od osam golova i pet asistencija u 39 utakmica izuzetno je slab za igrača njegovog kalibra.

To bi ga na kraju moglo skupo koštati. Izostanak sa spiska putnika u Njemačku bio bi zaista žestok udar na njegovu karijeru od koje se očekivalo mnogo više.

Realno gledajući Englezi trenutno imaju masu fudbalera koji su u boljoj formi od Rashforda i ako se nešto značajno ne promijeni u narednih mjesec dana, Gareth Southgate će donijeti neophodnu odluku.

Engleski napad izgleda brutalno

Gareth Southgate bi u Njemačkoj mogao raspolagati zaista spektakularnim napadom od kojeg će drhtati apsolutno svi.

Oglasi

San Engleza je naravno osvajanje titule prvaka. Na domaćem terenu su prije tri godine bili blizu, ali na kraju su nakon duela s Italijanima u suzama napustili Wembley.

Sada se ponovo ide na trofej. Napad tima obećava vrhunsku realizaciju, a među onima koji će gotovo sigurno igrati u Njemačkoj su Harry Kane, Phil Foden, Cole Palmer, Ollie Watkins, Bukayo Saka, Jude Bellingham...

Od Rashforda bolju sezonu imaju i Jarrod Bowen, Eberechi Eze, tu su još Ivan Toney i Anthony Gordon i situacija za napadača Manchester Uniteda je izuzetno teška.

Marcus Rashford je za Gordi Albion debitovao 2016. godine. Odigrao je ukupno 60 utakmica i postigao je 17 pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi