Hrvatu cijena drastično raste: Otpisali ga velikani, a sada igra fudbal života
FOTO: EPA

Preporodio se u Seriji A

Hrvatu cijena drastično raste: Otpisali ga velikani, a sada igra fudbal života

Haris Zilić

Odbrana reprezentacije Hrvatske bi u budućnosti mogla itekako imati jak bedem, iako su svi bili u malom strahu šta će se desiti kada Vida i Lovren završe karijere.

Ime Joška Gvardiola je već svjetsko, igra fantastično, potpisao je za Manchester city i jedan je od najskupljih defanzivaca današnjice.

Međutim, još jedan fudbaler raduje Zlatka Dalića selektora Vatrenih. U životnoj formi igra 26-godišnji Marin Pongračić u italijanskoj Seriji A u dresu Leccea.

Pongračić je stub odbrane Leccea, a u tekućoj sezoni odigrao je 19 mečeva u svim takmiečnjima i jedan je od najboljih fudbalera svog tima. Ima već 17 nastupa ove sezone u Seriji A i na terenu je proveo više od 1.500 minuta.

Da igre ne prolaze neapaženo svjedoči i rast cijene pa je tako stigao do cifre od šest miliona eura. Naravno, ova cijena je "sića" u odnosu na ostale vrijednosti hrvatskih fudbalera, ali do kraja sezone bi itekako mogla narasti još više.

Oglasi

Imao je Pongračić tri sjajne sezone u dresu austrijskog Salzburga od 2017. do 2020. godine, a onda je počeo lutati.

Prvo se desio transfer u Wolfsburg, zatim Borussiu, pa povratak u Wolfsburg, ali u tri godine se nije naigrao u Bundesligi i skupio je 46 utakmica.

Na ljeto ove godine Wolfsburg je odlučio da ga proda u Lecce s kojim potpisao ugovor do ljeta 2026. godine i to se činilo kao savršen potez.

Pogrančić proživljava novu fudbalsku mladost, nove početke, igra sjajno i na spisku je reprezentacije Hrvatske za koju ima pet nastupa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Interesantno da je karijeru počeo u omladincima Bayerna, koji su ga kao kadeta otpisali 2013. godine kada je svoj put nastavio u Ingolstadtu, zatim i u Munchenu 1860.

Dva velikana iz Njemačke su ga otpisala, ali odgovorio je svima ove sezone i pokazao da će uz Gvardiola biti glavni adut hrvatske odbrane u narednom periodu.

Top Komentari

antiTrojkas
Hrvoje Zilic..jah...Trojkaski pirtalcuc SS.HR samo o Hrvatima pisu..ali ko je Prograncic,svega ti?!Jos ce nas dusiti i sa ovakvima?!KOLIKO VAS PLACA TROJKA I ADZ???
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti