Otkriveno pravo lice Mandžukića: "Jednom sam s 15 godina trenirao s prvim timom, a on mi je..."

Moise Kean se prisjetio susreta sa Hrvatom

Otkriveno pravo lice Mandžukića: "Jednom sam s 15 godina trenirao s prvim timom, a on mi je..."

E. Škorić

Bivši hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić ostavio je veliki trag igrajući za evropske velikane. Nosio je dres Dinama, Wolfsburga, Bayerna, Atletico madrida, Juventusa i Milana, a svojom borbenošću i instinktom za gol nikoga nije ostavljao ravnodušnim.

Mandžukić je bio jako cijenjen napadač u svoje vrijeme, no nisu baš svi imali jako lijepa iskustva sa nekadašnjm reprezentativcem Hrvatske. Sada o njemu pravu istinu govori napadač Stare dame Moise Kean, koji je bio jako mlad kada je upoznao Super Marija u Torinu.

"U svijetu sporta, osoba koja je ostavila targa na mene je Mandžukić. Ima manje - više isti karakter kao Zlatan Ibrahimović. On je tip koji ne govori mnogo. Nije razgovarao sa mnom, a ako je i govorio, to je bilo samo da me uvrijedi", rekao je Kean, pa je dodao:

"Jednom sam sa 15 godina trenirao sa prvim timom. Premjestili su me u njihovu svlačionicu. Sjeo sam blizu njega i pitao me šta radim tu. Pokušavam da budem kao ti, odgovorio sam mu. Tada mi je odgovorio da: 'Čuj, danas se trudiš, a sutra se vraćaš s juniorima, tebi ovdje nije mjesto'".

Na sreću po Keana, mogao je da ostavi utisak na donosioce odluka u Juventusu, a do sada je odigrao 76 mečeva u Seriji A za Juventus od kada je debitovao 2016. godine.

Oglasi

Što se tiče Mandžukića, napadač iz Slavonskog Broda je okončao karijeru kao igrač Milana u ljeto 2021. godine. U karijeri je osvojio jedna naslov Lige prvaka i to sa Bayernom, s kojim je takođe bio dva puta prvak Njemačke, dok je u Torinu slavio čak pet uzastopnih titula prvaka Italije s Juventusom.

Vratio se među Vatrene

Krajem 2021. godine je Mandžukić pristupio stručnom štabu hrvatske fudbalske reprezentacije. Postao je dio uspješnog tima koji je sada na korak da se plasira na Evropsko prvenstvo koje se naredne godine igra u Njemačkoj.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Hrvatska upravo u Rigi igra svoj meč kvalifikacija i vodi 2:0 protiv Latvije, a u slučaju pobjede, koja je sada izvjesna, preuzet će drugo mjesto i imat će sve u svojim rukama u zadnjem kolu kada dočekuje Armenije.

I upravo se Armeniji mora zahvaliti na tome, budući da je ova selekcija spriječila danas u Jerevanu Vels da dođe do pobjede. Bilo je 1:1, a pobjedom bi Vels bio na korak od Eura.

Top Komentari

Convict
Super Mario
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti