Telefonom mu je javljeno da je pozvan u reprezentaciju: "Mislio sam da se prijatelj šali sa mnom"

Za predstojeće utakmice kvalifikacija

Telefonom mu je javljeno da je pozvan u reprezentaciju: "Mislio sam da se prijatelj šali sa mnom"

Eldar Ganibegović

U junu se igra treće i četvrto kolo kvalifikacija za EURO u Njemačkoj. Neki selektori su već objavili spiskove igrača, a jedan nije mogao vjerovati da je dobio poziv.

Fudbalska reprezentacija Rumunije u junu će igrati utakmice protiv Kosova i Švicarske u kvalifikacijama za EURO.

Selektor ove selekcije, Edi Iordanescu, objavio je širi spisak na kojem se našao i fudbaler Korone iz Kielcea, 31-godišnji Marius Briceag.

Ovo je prvi put da je pozvan u reprezentaciju i nije mogao vjerovati. Mislio je da je sve šala. 

"Zvali su me iz reprezentacije i mislio sam da je prijatelj i da se šali. Sretan sam, znači da sam dobro obavio posao ovdje u Poljskoj.

Mislim da postoje šanse da se kvalifikujemo na EURO, ali to moramo pokazati na terenu", rekao je Marius Briceag nakon poziva u nacionalnu vrstu.

Oglasi

Rumunski mediji pišu da ima dobre šanse da se nađe na konačnom spisku, s obzirom na to da Bancu nije zaliječio povredu, a Camora nije u dobroj formi. 

Radi se o igraču kojem je primarna pozicija lijevi bek, ali može po potrebi odigrati i desno. On je u januaru ove godine po prvi put napustio Rumuniju i očito skrenuo pažnju na sebe.

U Poljskoj je do sada na 16 utakmica upisao dvije asistencije, što je bilo dovoljno za poziv u reprezentaciju Rumunije.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Ranije je igrao za Cluj, Voluntari, FCSB, Craiovu, Ramnicu Valceu i Arges u kojem je i počeo karijeru prije 13 godina. 

Podsjetimo, Rumunija je prošle godine igrala protiv Bosne i Hercegovine u Ligi nacija. Pobijedili smo u Zenici golom Prevljaka s 1:0, da bismo u Bukureštu izgubili 4:1 u šarenom sastavu nakon što smo već obezbijedili prvo mjesto u grupi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi