Masakr u Lecceu, režiju potpisuju Zapata i kompanija: Seria A ne pamti ovakvu golgetersku mašineriju

Gasperini posložio nevjerovatnu momčad

Masakr u Lecceu, režiju potpisuju Zapata i kompanija: Seria A ne pamti ovakvu golgetersku mašineriju

Fudbaleri Atalante prave dar - mar na fudbalskim terenima već neko vrijeme. 

Danas su u okviru Serije A porazili Lecce u gostima sa nevjerovatnih 7:2 i na taj način ime 'Lecce' dodali u bilježnicu ekipa kojima su ove sezone postizali pet i više golova.

O utakmici ćemo samo kratko. Lecce je imalo 2:2 do 47. minute. Atalanta je vodila 2:0 golpovima Donatija (autogol) i Zapate, a domaći sud poravnanja stigli preko Saponare i Donatija.

Ipak, od 47. minute počinje šou. Atalanta postiže čak pet golova, a pogađali su Iličić, Zapata još dva puta, Muriel i Malinovsky.

Ovo je treći put u Seriji A ove sezone da tim iz Bergama postiže sedam golova, a prije 'Leccea' nagrabusili su Udinese i Torino. Atalanta je za sada postigla nestvarnih 70 golova na 25 mečeva što je ubjedljivo najviše u ligi. Na posljedjih sedam mečeva postigli su 26 golova.

Teško se sjetiti kada je italijanska liga imala jednu ovakvu mašineriju za postizanje pogodaka i ostaje nam da na kraju sezone vidimo hoće li ovo biti, po broju postignutih golova, najuspješnija generacija ikada u italijanskom fudbalu.

Inače, Atalanta nakon ove pobjede ostaje na 4. poziciji i ima 48 osvojenih bodova, donosno šest više od Rome koja je na 5. poziciji.

Kada je u pitanju Seria A, danas se igra još jedan meč i to onaj između Cagliarija i Rome koji počinje za sat vremena.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Italijanska Seria A, 25. kolo:

Lecce - Atalanta 2:7

Promo

Top Komentari

Samo_Realan
Najljepši fudbal igraju ove sezone!
8 1
gallardo.la
Svaka cast! 7 komada Lecce-u u gostima, 4 komada Valenciji u LP, 7 komada Torinu u gostima, 5 komada Parmi, 5 komada Milanu. Kapa dole!
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi