Materazzi o najslavnijem udarcu glavom: Šta sam zaista rekao Zidaneu?

Italijan otkrio detalje s terena

Materazzi o najslavnijem udarcu glavom: Šta sam zaista rekao Zidaneu?

Midhat Šljivak

Sukob Marca Materazzija i Zinedinea Zidanea obilježio je finale Svjetskog prvenstva 2006. godine u Njemačkoj.

Tokom produžetaka italijanski štoper je isprovocirao ikonu francuskog fudbala, a ovaj ga je zatim udario glavom u prsa i dobio je direktan crveni karton.

Francuzi su uspjeli da izdrže s igračem manje i da izbore penale, ali tamo su italijanski fudbaleri uspjeli da dođu do pobjede i naslova prvaka svijeta, a Zidane je otišao u penziju.

Čak 14 godina kasnije Marco Materazzi je otkrio šta je zaista rekao Zidaneu na terenu i priče da mu je spominjao sestru su istinite.

"Zidaneov udarac? Iskreno, nisam ga očekivao", počeo je razgovor na Instagramu Materazzi i nastavio je:

"Sreća je što nisam očekivao udarac, jer da sam bio spreman, obojica bismo završili u svlačionici", govori Materazzi.

Zatim je objasnio kompletan tok događaja na terenu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Imali smo mali kontakt u kazenom prostoru. Nakon prvog duela sam mu se izvinio, a on je reagovao loše. Zatim smo i drugi put imali kontakt, a kod trećeg sam stao ispred njega. Rekao mi je: Dat ću ti dres kasnije i ja sam mu odgovorio riječima da bih radije njegovu sestru i zatim je došlo do udarca", priznao je Materazzi.

Zidane je tako na neslavan način otišao iz fudbala i bacio je malu mrlju na nevjerovatnu karijeru koju je imao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi