Sneijder isprozivao zvijezdu Chelseaja kao niko prije: "Nemam problem to javno da kažem"

Nizozemac bez dlake na jeziku

Sneijder isprozivao zvijezdu Chelseaja kao niko prije: "Nemam problem to javno da kažem"

E. Čaušević

Chelsea je u januaru potrošio preko 300 miliona eura na pojačanja, ali ni to ih nije spasilo očajne sezone koju igraju. Plavci su se u utorak oprostili od Lige prvaka, a na posebnom udaru legendarnog Wesleyja Sneijdera našao se momak kojeg je Chelsea u januaru platio čak 120 miliona eura.

Londonski klub je ispao u četvrtfinalu Lige prvaka nakon što ih je Real Madrid u dvomeču porazio s ukupnih 4:0, a to je zaokružilo očajnu sezonu koju ima klub sa Stamford Bridgea.

Chelsea gotovo sigurno nećemo iduće sezone gledati u Ligi prvaka i uopšte je upitno da li će se ovaj klub uspjeti plasirati u Evropu.

Novi vlasnici potrošili su ogroman novac ove sezone na pojačanja, no većina njih pokazali su se kao totalni promašaj. U januaru su "iskeširali" čak 120 miliona eura za Enza Fernandeza, ali i mladi argentinski veznjak uklopio se u sivilo Chelseaja.

Fernandez iza sebe ima nevjerovatnu godinu dana jer je tek ljetos iz Rivera prešao u Benficu, a samo šest mjeseci kasnije nakon što je osvojio Svjetsko prvenstvo s Argentinom prešao je za 120 miliona eura u Chelsea.

Očekivalo se da će Fernandez biti lider u veznom redu Plavaca i donijet potreban preokret u igri ovog kluba, ali se to nije desilo.

Oglasi

Upravo je Ferandez bio glavna tema nakon meča protiv Real Madrida kada ga je javno isprozivao legendarni Sneijder. Nekadašnji veznjak Reala i Intera nije imao milosti prema Argentincu za kojeg smatra da je ga je Chelsea žestoko pretplatio u januaru.

"Ako su te doveli kao igrača koji je plaćen preko 100 miliona eura onda najmanje što možemo očekivati jeste da barem ostaviš zadnji atom snage na terenu, pa je li tako? Također, ne mislim da je on nešto poseban igrač i nemam problem to javno da kažem", rekao je Sneijder za Fernandeza.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovaj 22-godišnjak je od dolaska u Chelsea odigrao 15 mečeva u svim takmičenjima i uspio je da upiše tek dvije asistencije, a na njegov debitantski pogodak se još uvijek čeka.

Također, s Plavcima je potpisao ugovor do ljeta 2031. godine, ali je Chelsea nakon samo tri mjeseca od njegovog dolaska u klub odlučio da iskoristi klauzulu i produži Fernandezov ugovor dodatno na još godinu dana.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

atomskimrav
Snajder nista nije pogrijesio, trenutno u utakmicama se frajer ne vidi na terenu. Mozda vremenom izađe iz krize ali teenutno je casper.
2 0
Arnel925
Mislim da je dobar igrač. Ali nema igrače oko sebe. Dolazi u ekipu koja je u raspadu. Teško je očekivati da sam on podigne nivo. Tako i onaj Ukrajinac koji je došao. Ovu ekipu treba igrati treba im moral. Trebaju im pobjede.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi