Klub iz MLS-a spremio transfer legendarnog napadača, a onda doveli i reprezentativca Luksemburga
FOTO: EPA

Chanot se vraća u SAD

Klub iz MLS-a spremio transfer legendarnog napadača, a onda doveli i reprezentativca Luksemburga

H. Zilić

Iskusni reprezentativac Luksemburga i jedan od najboljih fudbalera ove evropske selekcije, 34-godišnji Maxime Chanot napušta Evropu i vraća se u MLS.

Chanot je potpisao ugovor za Los Angeles FC do kraja 2025. godine i to će mu biti drugi boravak u MLS-u.

Ranije je nosio dres New York City i to čak sedam godina od 2016. do 2023. godine kada je došao iz Kortrijka.

Prošlo ljeto se odlučio za povratak u Evropu, potpisao je za francuskog drugoligaša Ajjacio, ali nije baš bio oduševljen i vratio se u MLS za koji ga očigledno vežu lijepa sjećanja.

Chanot je rođen interesantno u Nancyu u Francuskoj, ali 2013. godine odlučio je da igra za reprezentaciju Luksemburga čije je također državljanstvo imao.

Oglasi

Nije pogriješio u svom izboru. Za Trikolore vjerovatno ne bi možda upisao ni debi, a ovako je ostao istinska legenda Luksemburga.

Za ovu reprezentaciju iz Beneluksa odigrao je 68 utakmica i postigao četiri gola.

Zanimljiv podatak se veže za ovog fudbalera. Naime, 2008. godine kao veoma talentovan iz francuskog Reimsa je potpisao za Sheffield United.

Međutim u Engleskoj se nije baš snašao, bio je i na posudbu uMansfieldu, bli brzo se vratio uFrancusku u Le Mans, nakon kojeg ide njegova karijeru u Belgiji, zatim u MLS-u.

Ovo je drugo pojačanje Los Angeles FC-a krajem amrta jer su ranije dogovrili i saradnju sa iskusnim napadačem Olivierom Giroudom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi