Bivša zvijezda Milana u očaju, želi samo pobjeći iz Turske: "Četiri mjeseca nisam dobio platu"
U igrao je u raznim zemljama, ali Senegalac je tek u Turskoj doživio da igra besolatno mjesecima.

Igra dobro, ali novca nema

Bivša zvijezda Milana u očaju, želi samo pobjeći iz Turske: "Četiri mjeseca nisam dobio platu"

Edmir Škorić

Iako je igrao dobro u Turskoj i živio sretan život, sada nekadašnji napadač Milana samo pokušava sada da pronađe način da napusti ovu zemlju, a želja mu je da opet bude u Francuskoj.

Senegalski napadač otvoreno je progovorio o tome šta muči mnoge strane fudbalere koji igraju za turske klubove. On se navikao na redovna primanja, ali turski klubovi nemaju taj običaj, barem je to slučaj za one ne baš najveće timove.

Mbaye Niang je igrao u Milanu, bio je član Caena, Montpelliera, Genove, Watforda, Torina, Rennesa, Al-Ahlija, Bordeauxa i Auxerrea, ali po prvi put u karijeri je ostao šokiran jer mu četiri mjeseca nisu dali platu.

Slučaj je to u Turskoj gdje igra za Adana Demirspor. Iako se ovaj tim nalazi u gornjem dijelu tabele, zahvaljujući i dijelom Niangu koji igra dobro, igračima se mjesecima ne uplaćuju plate.

Niang je ove sezone postigao osam golova u 16 mečeva Superlige, ali želi sada da pobjegne glavom bez obzira i priznao je da se nada da će se vratiti u Francusku.

Oglasi

"Moje iskustvo u Turskoj, što se terena tiče, je dobro. Igram dobro, počinjem utakmice. Mogu pokazati šta znam. Život u Turskoj je lijep, ali...", započeo je Niang svoj govor, pa nastavlja:

"Problem je plata, to je utjecalo na mene. Čudno je. Mogu razumjeti da plata kasni, ali prošla su četiri mjeseca od zadnje koju smo dobili. Tako je teško fokusirati se na teren. Želim otići, već sam to rekao klubu.

Želim se vratiti u Francusku. Imam ponuda s drugih mjesta, ali želim ići u Francusku", dodao je 29-godišnji Niang, koji je igrao za francusku reprezentaciju u juniorima te je dvije godine igrao za reprezentaciju Senegala.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Turci znaju da budu neugodni

Turski fudbal je po mnogo čemu poznat, ali nažalost iz ove zemlje često dolaze neke ne baš lijepe vijesti. Neki strani igrači nailaze na razna negativna iskustva, ali čini nam se da su Edin Džeko i svi oni koji su otišli u Istanbul da igraju za Fenerbahče za razliku od Nianga i njemu sličnih naišli na daleko bolje tretmane.

Stoga i napominjemo da su stvari kao kašnjenja plata ipak nemogući u velikanima poput Fenera i Galate koji stoje financijski dosta dobro, dok je situacija u nekim manjim turskim klubovima često mnogo gora. Nemar Turaka znali su u prošlosti da osjete i bh. premijerligaši koji bi dugo čekali na isplate naknada za svoje fudbalere koji potpišu za turske timove.

Top Komentari

Tutumaca
Sirotinjo i bogu si teska
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi