Međunarodni nogometni turnir "Summer Cup 2023" opravdao očekivanja i poslao lijepu poruku u regiju
U Sarajevu je proteklog vikenda održan sjajan turnir koji je okupio 1500 učesnika iz pet država

Sudjelovalo 1500 učesnika, odnosno 130 ekipa iz pet država

Međunarodni nogometni turnir "Summer Cup 2023" opravdao očekivanja i poslao lijepu poruku u regiju

Dino Kurbegović

Proteklog vikenda, odnosno od 09. do 11. juna u Sarajevu, na terenima Centra za edukaciju, sport i rekreaciju „Safet Zajko“ održan je Međunarodni turnir „Summer Cup 2023“ u organizaciji u organizaciji škole fudbala „City Academy“.

Na turniru je odigrano više od 300 utakmica, a bilo je prisutno 130 ekipa, odnosno šest generacija iz pet država (BiH, Srbija, Crna Gora, Hrvatska) sa oko 1500 učesnika.
U tri dana na turniru viđeno je mnogo lijepih poteza, golova, a ono što je najbitnije da je cijeli turnir prošao u dobroj i fer atmosferi bez incidenta što ne možemo kazati za turnire što se u posljednje vrijeme održavaju kako u našoj zemlji, tako i u zemljama regije, gdje je bilo incidenata u posljednje vrijeme.

Svi učesnici iz Sarajeva nose lijepe uspomene i jedva čekaju da dođu i naredne godine, ispred organizatora nešto više nam je kazao Semir Bajraktarević, jedan od trenera u školi fudbala „City Academy“ i nekadašnji nogometaš Sarajeva, Čelika, Slobode.

„Bila nam je iznimna čast biti domaćin ovog međunarodnog događaja koji je okupio najbolje mlade fudbalske talente iz naše zemlje i regiona. Turnir ne samo da je okupio mlade sportaše iz regije nego je i promovirao međunarodno prijateljstvo i razumijevanje među našim zemljama. Nastojat ćemo kvalitetu turnira iz godine u godinu dizati na veći nivo, a ono što je na kraju najvažnije za svu djecu i roditelje koji su stigli u naš grad jeste druženje, nova poznanstva, radost, sreća, ali i razočarenja zbog nekih rezultata, što je naravno sastavni dio sporta. Hvala svim ljudima i sponzorima koji su podržali ovaj projekat i ponosni smo što je na kraju sve proteklo u najboljem redu u fer i sportskom duhu“, kazao je Bajraktarević.

Kada su u pitanju najbolji timovi po generacijama, primjetno je da su dominirali klubovi iz Sarajeva, kojih je inače i najviše bilo na turniru.
Generacija 2010 (Sarajevo, Bambinosi, Derby), generacija 2011 (Sarajevo, Famos, Bambinosi), generacija 2012 (Tempo, Derby, Željezničar), generacija 2013 (Radnik, Sparta, Sarajevo), generacija 2014 (Unis, Sparta, Bambinosi)i generacija 2015 (Unis, Bambinosi, Sparta).

Nema sumnje da su ovakvi turniri potrebni u što većem broju u našoj državi kako bismo promovisali našu državu, ali i stekli nova prijateljstva, širili ljubav i međusobno poštovanje, te poslali pozitivnu sliku u javnost da su djeca vojska najjača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi