Sjednica Izvršnog odbora je stvar formalnosti: Bosna i Hercegovina ima novog selektora!

Meho Kodro preuzima Zmajeve

Sjednica Izvršnog odbora je stvar formalnosti: Bosna i Hercegovina ima novog selektora! · Saznajemo

Midhat Šljivak

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine sutra će u Sarajevu održati sjednicu na kojoj će zvanično za novog selektora Zmajeva biti imenovan Meho Kodro. Ova informacija potvrđena je za SportSport.ba.

Sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine koja se održava sutra bit će poprilično formalnog karaktera. Na njoj se trebalo odlučivati o novom selektoru, ali je odluka već donesena i klupu nacionalnog tima preuzet će legendarni Meho Kodro.

Ova informacija potvrđena je za SportSport.ba, pa će kako smo to i najavili prije 20-ak dana, 56-godišnji stručnjak sjesti na užareni klupu Zmajeva.

Ovo će Kodri biti drugi angažman na klupi reprezentacije Bosne i Hercegovine. On je na ovoj poziciji bio četiri mjeseca od januara do maja 2008. godine i vodio je utakmice protiv Japana i Sjeverne Makedonije.

Oglasi

Uslijedio je odlazak s klupe uz veliku pobunu većine prvotimaca koji su nastupali za nacionalni tim, a Kodro se potom posvetio klupskoj karijeri.

56-godišnja legenda bh. fudbala je vodila B tim Real Sociedada, kratko vrijeme je proveo i na klupi FK Sarajevo, a potom je radio u Švicarskoj, gdje je bio trener Servettea i Lozane.

Kodro će debi na klupi reprezentacije Bosne i Hercegovine imati 8. septembra protiv Lihtenštajna na Bilinom polju, a tri dana kasnije slijedi gostovanje na Islandu.

U oba meča bh. selekciji su potrebne pobjede da bi koliko-toliko zadržala šanse za plasman na Evropsko prvenstvo jer je Faruk Hadžibegić poprilično uprskao šanse za odlazak u Njemačku naredne godine.

U četiri odigrana meča BiH je savladala Island (3:0), a potom su uslijedili porazi od Slovačke (2:0), Portugala (3:0) i Luksemburga (2:0).

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Nakon četiri odigrana kola u kvalifikacionoj grupi J Portugal je maksimalan s 12 bodova, slijede Slovačka s 10, Luksemburg sa 7, BiH i Island s po 3, dok je Lihtenštajn bez bodova.

Top Komentari

dragonBH
Idemo to Svjetsko vise osvojit! :) NAPRIJED KODRO
1 3
Kenan kodro ima sada garantovano mjesto u prvoj postavi reprezentacije BiH, a ja jedva cekao da ne vidim Kenan-a Kodru ni na siroj listi reprezentacije BiH, dakle sad sam razocaran.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti