Mertensova otkupna klauzula šokirala mnoge

Napoli sprema novi ugovor?

Mertensova otkupna klauzula šokirala mnoge

Endin Čaušević

Belgijski napadač Dries Mertens i ove sezone jedan je od najboljih igrača Napolija koji juriša na Scudetto.

Mertens je prošle godine bio najbolji strijelac svoje ekipe, te je na fantastičan način zamijenio Milika na poziciji napadača. Belgijanac je ljetos odlučio ostati u Napulju i pomoći svom timu da se konačno domogne titule prvaka Italije.

Ovaj napadač je odlično krenuo i u novu sezonu jer je postigao devet golova na deset utakmica u Seriji A. Međutim, postoji velika šansa da bi Mertens narednog ljeta mogao napustiti Napoli ukoliko klub ne uspije s njim da potpiše novi ugovor.

Prema pisanju italijanskih medija Mertens s Napolijem ima ugovor do ljeta 2020. godine, ali i šokantno malu otkupnu klauzulu. Navodno, Mertens bi mogao napustiti Napoli za "samo" 28 miliona eura koliko iznosi njegova otkupna klauzula.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ovaj 30-godišnjak bi tako veoma lako mogao da promijeni sredinu ukoliko ne dobije novi ugovor, te ako se pojavi klub koji je spreman da aktivira njegovu otkupnu klauzulu što zaista u današnje vrijeme ne bi trebao biti problem za evropske velikane.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi