Pred okupljanje reprezentacije BiH stigla izjava koja je Savi Miloševiću donijela još problema
FOTO: EPA

Pripreme zakazane za ponedjeljak

Pred okupljanje reprezentacije BiH stigla izjava koja je Savi Miloševiću donijela još problema

Haris Zilić

Fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine 13. i 16. oktobra očekuju novi mečevi kvalifikacija za EURO protiv selekcije Lihtenštajna u Vaduzu i zatim protiv Portugala u Zenici.

U ove duele naš tim ulazi sa novim selektorom, a riječ je o Savi Miloševiću.

Ono što je bitno za selektora Miloševića, ali i našu reprezentaciju je trenutna situacija sa Radetom Krunićem koji vuče povredu.

Prema posljednjim informacijama koje doalze iz Milana, Krunić po svemu sudeći neće biti na raspolaganju Miloševiću za oktobarske utakmice kvalifikacija.

O cijeloj situaciji govorio je i trener Rossonera Stefano Pioli.

Oglasi

"Mislim da će Kjaer ići na okupljanje jer nije ništa ozbiljno. Za Krunića ne vjerujem, ali nisam tako siguran", rekao je Pioli za zvanični sajt AC Milana.

Iako ima još nade da Krunić zaigra ona je došla do samog minimuma, iako dosta toga nije jasno u vezi Krunića.

"Prvo su rekli da je povrijeđen, a poslije toga smo dobili smo vijest da bi mogao biti spreman za te datume", kazao je ranije Milošević.

Ove sezone Krunić je bio od velike važnosti za ekipu Stefana Piolija te je bio starter u svim susreta kako u prvenstvu tako i u Ligi prvaka.

Podsjećanja radi, spisak Miloševića za oktobarske mečeve reprezentacije izgleda ovako:

Golmani: Ibrahim Šehić, Nikola Vasilj, Kenan Pirić.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Odbrana: Anel Ahmedhodžić, Adnan Kovačević, Adrian Leon Baršić, Sead Kolašinac, Amar Dedić, Jusuf Gazibegović, Dennis Hadžikadunić, Eldar Ćivić.

Vezni red: Amir Hadžiahmetović, Rade Krunić, Miralem Pjanić, Gojko Cimirot, Benjamin Tahirović, Miroslav Stevanović, Dal Varešanović, Almedin Ziljkić, Ivan Bašić, Amar Rahmanović.

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
samo sto dalje sa usmrdjelim cevabdjijom hadjibegicem sva krivnja je na otoj neznalici
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi