Borjan pravi veliki transfer, igrat će zajedno s velikom zvijezdom?

Golman Crvene Zvezde

Borjan pravi veliki transfer, igrat će zajedno s velikom zvijezdom?

E. Ganibegović

Golman Crvene Zvezde Milan Borjan krajem 2021. godine zatražio je raskid ugovora s beogradskim timom.

On želi da promijeni sredinu, no Crvena Zvezda mu za sada ne izlazi u susret i ne daje mu slobodne papire. 

Ipak, ponuda Borjanu ne nedostaje, a dvije dolaze iz njegove Kanade, čiji je reprezentativac od 2011. godine.

Za njegove usluge, prema navodima medija iz Srbije, zainteresovan je Toronto koji je u svoje redove doveo prvaka Evrope s Italijom, Lorenza Insignea.

Navodno Toronto bi mu ponudio unosan ugovor do 2025. godine, ali stvari za sada stoje u mjestu s obzirom na to da ga Zvezda ne pušta da ide.

Podsjetimo, Borjan ugovor sa Zvezdom ima do ljeta 2023. godine, a u beogradski klub stigao je 2017. godine iz bugarskog Ludogoretsa.

Oglasi

S Crvenom Zvezdom kanadski golman osvojio je pet trofeja. Četiri puta je osvojio prvenstvo Srbije, a jednom Superkup. U karijeri je osvojio još tri trofeja, a sva tri s Ludogoretsom u prvenstvu Bugarske.

Karijeru je počeo u argentinskom Quilmesu, a igrao je još za Rad, Sivasspor, Vaslui, niški Radnički i poljsku Koronu. Za reprezentaciju kanade nastupio je 58 puta.

Borjan javno poručio: Želim da idem, zauvijek vaš vojnik Milan!

Srbijanski mediji krajem 2021. godine donijeli su informaciju da se Borjan u svlačionici nakon jedne utakmice 'zakačio' sa šefom struke Dejanom Stankovićem.

Stanković je žestoko kritikovao igrače, a Borjan je stao ispred njih i kazao da njegove riječi nisu opravdane. Navodno je u zadnji čas spriječen fizički sukob, no Borjan želi da ide.

Oglasio se na društvenim mrežama.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

"Jučer je u medijima izašla informacija da želim da idem iz FK Crvena zvezda i da je razlog to što ne mogu da trpim tenziju i pritisak. Da, želim da idem iz Crvene zvezde jer mislim da sam klubu dao srce, dušu, svaki atom snage i da je došlo vrijeme da svoje mjesto prepustim dostojnoj zamjeni. Ne, nije istina da idem zbog tenzije i pritiska jer svaki pravi navijač Crvene zvezde zna da sam pet godina izložen najvećim pritiscima, skandiranjima, napadima na moju porodicu, a da sam u svakom momentu davao svoj maksimum i ginuo za ovaj grb kada je bilo najteže“, napisao je iskusni čuvar mreže, te dodao.

"Zauvijek vaš vojnik Milan Borjan. Hvala na razumjevanju."

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi