U Srbiji se ne štedi: Crvena Zvezda ulaže 55 miliona eura!
Foto: Screenshot

Potvrdio Zvezdan Terzić

U Srbiji se ne štedi: Crvena Zvezda ulaže 55 miliona eura!

E. Ganibegović

FK Crvena Zvezda planira rekonstrukciju svog stadiona.

Stadion "Rajko Mitić" dobit će novo ruho, a početak obnove stadiona zakazan je za 2023. godinu, a sve je potvrdio direktor kluba Zvezdan Terzić u razgovoru za Mozzartsport.

"Prije tri godine smo sproveli nagradni konkurs za idejno rješenje za novu Marakanu. Imali smo dva rješenja, sa i bez atletske staze. Odlučili smo se za prvu opciju, dakle sa atletskom stazom, jer su navijači zahtijevali da se ne mijenja osnovna konfiguracija Marakane kako bi i rekonsturisan stadion podsjećao na slavne dane", govori Terzić i nastavlja:

"To je uradila italijanska državna kompanija, i po tom modelu ćemo rekonsturisati Marakanu. To će koštati 55 miliona eura. Obezbjedićemo taj novac, imamo plan i kako. Rekonstrukcija će krenuti 2023. godine, radiće se fazno da bi moglo non-stop da se igra."

Dok bude trajala obnova, klub bi se trebao preseliti u Surčin.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

"Ideja nam je da kupimo oko 25 hektara zemljišta oko aerodroma. Plan nam je da tamo pravimo trening kamp, jer je to ovom klubu potrebno. Tu će biti naučni institut, devet terena, tu će biti koncentrisana sva pamet u ovoj državi. Svi ćemo tamo da se preselimo", objasnio je direktor Zvezde.

Inače, Surčin je naselje u Srijemu, koje teritorijalno i kulturološki pripada Vojvodini, a nalazi se u Beogradu.

Top Komentari

Lewa_9
koga boli qurac? yyebe nam se za genocidno-silovateljsku prciju!
13 10
Ante G.
Hrvatski i Srpski klubovi su za bosnu druga planeta. Reprezentacije isto. Svi sportovi. Kosarka, rukomet, vaterpolo, odbojka, nogomet. bosna se jos lozi na zensku kosarku. Doveli crnkinju i ko je ko sad. ?
6 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi