Da li je došlo vrijeme da se prekine prokletstvo broja devet u Milanu?

Dugo se čeka "onaj pravi"

Da li je došlo vrijeme da se prekine prokletstvo broja devet u Milanu?

E. Škorić

Milan je danas i službeno objavio dolazak hrvatskog napadača Marija Mandžukića (34).

Iskusni golgeter stigao je u Milan da pojača napad Rossonera i da pomogne Zlatanu Ibrahimoviću u borbi za titulu, a na San Siru je zadužio devetku čije prokletstvo traje još od Filipa Inzaghija.

Još od n Pipovog odlaska 2012. godine, devetka nema pravog vlasnika koji bi naslijedio legendarne napadače poput Kluiverta, Weaha, Baggija, Van Bastena, Jean-Pierrea Papina, Angela Sormanija, Gunnara Nordahla itd...

Broj 9 u međuvremenu su nosili Krzystzof Piatek, koji je u januaru 2019. godine stigao iz Genoe i sjajno krenuo, no na na kraju je postigao 14 golova na 41 utakmicu i otišao je u Herthu.

Gonzalo Higuain je stigao na posudbu iz Juventusa u ljeto 2018. godine, ali nije dugo ostao. S osam golova u 22 utakmice, definitivno nije opravdao ukazano povjerenje.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Andre Silva, Gianluca Lapadula, Luiz Adriano, Fernando Torres, Mattia Destro, Alessandro Matri i Alexandro Pato se nalaze u tom prokletstvu Milanove devetke koja sa sobom nosi i veliki pritisak i dozu odgovornosti.

Mandžukić je igrajući u Wolfsburgu, Bayernu, Atleticu i Juventusu pokazao svoje kvalitete, osvajao je brojne trofeje i na San Siru su uvjereni da će s njegovim dolaskom titula biti itekako moguća. 

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nono
Kompletni bit če strahovito opasni za svakoga !! pa i Evropu !!
4 0
Coru
A moze bit svasta Manđo je uporan.ako jos bude sluso Zlatonju nebi se smijo zaklet da nemogu uzet titulu. Jedan od moguci scenarija, naravno treba im i sreca da nebude nekih povreda ovih balkanaca.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi