Mile Svilar odlučio za koga će braniti
Foto: EPA

Talentovani golman Benfice odabrao državnu selekciju

Mile Svilar odlučio za koga će braniti

Mladi golman koji je ovog ljeta prešao iz Anderlechta u Benficu, Mile Svilar, je vrlo brzo postao "tražena roba" i u regionu.

Ovaj talentovani 18-godišnjak je postao najmlađi golman koji je nastupio u jednoj utakmici Lige prvaka, a očekuje se da će, ukoliko ispuni puni potencijal, uskoro postati velika svjetska zvijezda.

Iako je mladi Svilar prošao sve mlade selekcije državnog tima Belgije, ubrzo se za njegove usluge zainteresovala Srbija, dok su se neki nadali da bi se on možda mogao odlučiti i za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Naime, takve špekulacije su se pojavile jer je Svilarova majka iz BiH. Ipak, on je čini se odabrao rodnu zemlju svog oca Ratka Svilara, bivšeg golmana Vojvodine i reprezentacije Jugoslavije, pa će nastupati za Srbiju.

Ovakve informacije donosi portugalska Abola, čiji novinari ističu da je Svilar već stupio u kontakt sa Fudbalskim savezom Srbije, te da je proces promjene sportskog državljanstva započeo.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Informaciju da je Svilar odabrao Srbiju potvrdio je Zoran Filipović, pomoćni trener i glavni skaut državnog tima ove zemlje.

"Svilar je rekao 'da'. On će igrati za Srbiju, a debitovat će već u martu naredne godine", izjavio je Filipović za Abolu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi