Pjanić odlazi u ligu koja je magnet za bivše prvake svijeta?

Iznenađenje na pomolu

Pjanić odlazi u ligu koja je magnet za bivše prvake svijeta?

A. Čaušević

Posljednjeg dana prošle godine stigla je pomalo nevjerovatna vijest o mogućem transferu Miralema Pjanića prema kojem bi se vratio u na Stari kontinent i to nakone svega nekoliko mjeseci boravka u UAE-u.

Pjanić je nakon vrhunske klupske karijere u klubovima poput Juventusa i Barcelone ljetos iznenadio mnoge svojim transferom u Sharjah gdje mu je do sada išlo vrlo dobro.

Ipak, dobre partije ostavio je u drugom planu tako što je u posljednjem meču protiv Dibbe udario protivnika nogom u grudi zbog čega je i isključen.

Bh. reprezentativac će u aprilu proslaviti 33. rođendan, a ako je vjerovati vijestima iz Italije slavlje bi moglo biti na Apeniima gdje je iskusni veznjak i zaradio najveći dio svog fudbalskog hljeba.

Naime, Pjanića mediji sa Čizme su počeli da povezuju sa Ternanom koja se nalazi u gornjem dijelu tabele Serije B.

Ternana želi formirati snažni tim, za sportskog direktora će biti imenovan Walter Sabatini, a jedna od želja je i Pjanić.

Oglasi

Sabatini je prije 10-ak godina doveo Pjanića u Romu, a interesantno da je napustio taj klub baš kada i bh. reprezentativac. Bilo je to 2016. godine kada je naš fudbaler otišao u Juventus.

Pjanić je prije nekoliko mjeseci stigao u UAE i trenutno se čini neralnim da će se tek tako vratiti u Seriju B, prije svega jer u zemlji Perzijskog zaljeva zarađuje ogroman novac.

Inače, Serije B je posljednjih godina postala pravi mamac za svjetske prvake. Interesantno da ih je čak sedam trenutno angažovano u tom takmičenju.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Cesc Fabregas je fudbaler Coma, dok Gigi Buffon brani za Parmu. Filippo Inzaghi je trener Reggine, a Fabio Grosso sjedi na klupi Frosinonena.

Alberto Gilardino kao trener predvodi Genou. Fabio Cannavaro je postao trener Beneventa, a Daniele De Rossi trenira SPAL.

Top Komentari

user1604155860
Ja vijesti boze dragi (nasta smo spali)
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi