Nekadašnja zvijezda srpskog fudbala zadužila dres niželigaša: "U Želji sam pronašao sebe"
Nekadašnji reprezentativac Srbije nosi dres Železničara

Miralem Sulejmani igra za tim iz Inđije

Nekadašnja zvijezda srpskog fudbala zadužila dres niželigaša: "U Želji sam pronašao sebe"

M. Šljivak

Miralem Sulejmani se nakon godinu i po dana pauze početkom ove godine vratio fudbalu. 35-godišnjak je postao član srpskog niželigaša Železničara iz Inđije.

Miralem Sulejmani iza sebe ima respektabilnu evropsku karijeru. Igrao je za Heerenveen, Ajax, Benficu i Young Boys, gdje je 2022. godine okončao avanturu.

Činilo se da je odlučio i okačiti kopačke o klin. Godinu i po dana nije ga bilo u fudbalu, da bi potom na iznenađenje svih početkom 2024. godine potpisao ugovor s članom Srpske lige - Vojvodina, ekipom Železničara iz Inđije.

35-godišnjak je najveće ime lige. Pokušat će pomoći svom timu da uđe u Prvu ligu. Prisjetio se Sulejmani svoje karijere u razgovoru za zvaničnu stranicu kluba i ima čime da se pohvali. Krenuo je od dolaska u Ajax.

"Godi kada dječak od 19 godina napravi takav transfer, ali je veliki pritisak doći u Ajax. Bukvalno svaku utakmicu moraš da pobijediš. Imam prelijepa sjećanja iz Heerenveena i Ajaxa. Imam tri titule šampiona i bilo je veoma uspješno", rekao je Sulejmani i nastavlja.

Oglasi

"Benfica je također veliki klub, očekuje s pobjede i titule pritisak je prevelik. Igrao sam finale Evropske lige, ali sam morao izaći nakon 15-20 minuta zbog povrede. Šteta što nismo osvojili trofej, bio bih još ponosniji."

"Igrao sam divnih sedam godina u Young Boysima. Osvojili smo prvenstvo nakon 32 godine. Nezaboravno je bilo kada su navijači uletjeli na teren."

U dresu Young Boysa igrao je protiv svog Partizana. Nije mu bilo svejedno.

"Nije mi bilo svejedno igrati protiv Partizana. Proveo sam te juniorske dane tu, ali profesionalac sam i znao sam šta treba da radim. Volio bih zaboraviti te neke povrede, ali u svakom klubu imam lijepih uspomena. Osvojeni trofeji ostaju zauvijek u sjećanju."

Za reprezentaciju Srbije sakupio je 20 nastupa i postigao je jedan gol. Kod Radomira Antića je najviše igrao.

Oglasi

"To je jedan od najviših činova - igrati za svoju zemlju. Uvijek mi je bilo zadovoljstvo dolaziti i uvijek sam davao sve od sebe. Najviše sam igrao kod Radomira Antića. Veliko ime u svijetu fudbala i svako ko je popričao s njim o fudbalu mislim da je shvatio o kakvom strategu se radi."

Dolazak u Železničar je iznenadio sve. Želio je Sulejmani da još malo igra i prihvatio je poziv ovog niželigaša.

"Izvanredna energija je na treninzima, utakmicama i svlačionici. Stvarno skup super momaka. Na početku mi je bilo malo čudno, ali u Želji sam pronašao sebe. Htio sam da se vratim fudbalu i da još nešto dam."

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Njegov tim trenutno je na drugoj poziciji s 41 osvojenim bodom, a u drugom dijelu sezone ubilježili su četiri pobjede iz četiri susreta.

Top Komentari

Drakula
Ko je ovaj jado
1 1
BosanskaSvedska
I ovaj je traktor bio!
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti