Suze Safeta Sušića i pjesma Dine Merlina - "Tebe jednu, sto nespokoja"

Emotivan video objavljen na TikToku

Suze Safeta Sušića i pjesma Dine Merlina - "Tebe jednu, sto nespokoja"

Eldar Ganibegović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine ne zaustavlja svoj slobodan pad. Sinoć se ponovo osramotila, a danas je na TikToku objavljen video koji istinskim navijačima naše reprezentacije tjera suze na oči i evocira lijepe uspomene.

Deveti ciklus kvalifikacija u historiji našoj selekciji donio je ono što smo svi čekali, a to je plasman na veliko takmičenje. Zaigrali smo na Svjetskom prvenstvu u Brazilu i nažalost to je do sada ostalo jedino veliko takmičenje na kojem smo igrali.

Da stvar bude gora, nakon toga je krenuo strmoglav pad naše reprezentacije. Za dva Svjetska prvenstva nismo uspjeli plasirati se ni u baraž, dok smo u baražima za dvije evropske smotre ispadali prvo od Republike Irske, pa od Sjeverne Irske.

Kada smo prije otprilike godinu dana vidjeli da smo u kvalifikacionoj grupi sa selekcijama Islanda, Slovačke, Luksemburga i Lihtneštajna, mnogi smo se ponadali da ćemo uz Portugal biti među prve dvije selekcije u grupi i plasirati se direktno na EURO. Među prve dvije i jesmo, ali kada se gleda odozdo, zajedno s Lihtenštajnom.

Uz Portugal, na EURO će Slovačka koja je u kvalifikacije krenula iz petog šešira, dok će naša selekcija imati još jednu šansu da se plasira i to kroz baraž. Do sada smo imali četiri takve šanse i nijednu nismo iskoristili.

Sramota BiH u Luksemburgu i video koji budi emocije

Nakon poraza od selekcija kao što su Armenija, Kipar i Gruzija posljednjih godina, ove godine je na red došlo da nas od fudbala odučava i Luksemburg. Reprezentacija jedne od najmanjih evropskih zemalja sinoć nam je spakovala četiri komada (4:1). 

Oglasi

Tako smo ostali zlatnim slovima upisani u historiju ove selekcije. Prvi put su nekome u kvalifikacijama zabili četiri pogotka, a po drugi put da su jednu selekciju dva puta pobijedili u jednom ciklusu, nakon što je prije nas tu čast imao Azerbejdžan.

Sportska javnost u našoj zemlji je razočarana. Mnogi su to izrazili i putem društvenih mreža, a jedan korisnik TikToka je objavio zanimljiv video koji zaista budi emocije kada je reprezentacija Bosne i Hercegovine u pitanju.

Na videu su fotografije iz zlatnog doba naše reprezentacije, između ostalog i tabela grupe u kojoj smo bili prvi i kvalifikovali se u Brazil. Tu su i suze Safeta Sušića i druge fotografije iz tog perioda.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Sve prati "Ruža", pjesma Dine Merlina. Ako uzmemo da riječ ruža mijenja sintagmu "reprezentacija BiH" u ovoj pjesmi, onda za navijače Bosne i Hercegovine stihovi "Jer ja imam tebe ružo moja, tebe jednu, sto nespokoja", sigurno opisuju njihovo odnosno naše emotivno stanje. Video pogledajte klikom OVDJE

Inače, naša reprezentacije će 19. novembra u Zenici završiti ove katastrofalne kvalifikacije. Gost će biti Slovačka koja nas je u martu s 2:0 savladala u Bratislavi. 

Top Komentari

CeZenicaLik
Safete legendo
3 0
xX_Bosnian_Bull_Xx
Nema bez safeta, samo se pitam sta ovi sto su u reprezentaciji ove danasnje igrace uce! Momci se ne znaju postaviti na terenu, ne znaju odigrati 10 pasova u redu, ne znaju siriti postavu i opet kompaknto stajati, ne znaju nista, igraju na slijepo i trce kao kokos bez glave! Kada bi stajali kako se treba! Ne bi to trcanje trebalo! Protivnik nas pusti da trcimo bezveze, u svakoj utakmici iato! Ovo nema smisla! Kad smo se mi dobro postavili i siroko postavili i da protivnik trci! Nikad, zadnji put je to bilo, bas kad je safet vodio repku!
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti