Potpuni krah karijere jednog od najvećih talenata svijeta - Njemu više nema spasa!
Mohamed Ihattaren ne može podnijeti pritisak i karijera mu je vjerovatno završena (Foto: Instagram)

A trebao je postati velikan...

Potpuni krah karijere jednog od najvećih talenata svijeta - Njemu više nema spasa!

Midhat Šljivak

Kroz svijet fudbala prošlo je dosta igrača kojima se predviđala velika karijera, ali kojima se nisu poklopile kockice i jednostavno su nestali sa velike scene. Posljednji takav primjer je Nizozemac Mohamed Ihattaren koji je danas raskinuo ugovor s B timom Slavije iz Praga.

Mohamed Ihattaren trebao je biti nova velika zvijezda nizozemskog fudbala. Ovaj 22-godišnjak je imao fenomenalan start karijere u PSV-u, briljirao je i zatim je došao veliki transfer u Juventus.

Međutim, u Italiji se potpuno izgubio. Smrt oca utjecala je na njegovu psihu i mjesecima je ovaj mladi fudbaler bio van fudbala.

Pokušao se vratiti na veliku scenu. Ajax mu je pružio šansu, a on je najavljivao da će pokazati zašto je važio za jednog od najvećih talenata u svijetu fudbala.

"Sretan sam što sam ponovo spreman i da mogu raditi ono što volim. Vrijeme je da pokažem sve što znam i da mi druge stvari ne odvlače pažnju. Želim da svijet ponovo vidi Moa kao fudbalera koji će donijeti veliku radost svima", rekao je Mohamed Ihattaren.

Oglasi

Epizoda u Ajaxu je trajala kratko. Otišao je nakon nekoliko mjeseci i svega nekoliko odigranih utakmica, gdje je nastupao za B tim. Imao je u tom periodu ogromnih problema, navodno ga je tražila mafija i odlučeno je da se s njim saradnja raskine.

Sreću je ove zime ponovo odlučio potražiti van Nizozemske. Potpisao je za Slaviju iz Praga, trenirao je s B timom češkog velikana, no i tu mu je veoma brzo došao kraj. Poželio je da ide kući.

"Klub i nizozemski fudbaler dogovorili su sporazumni raskid saradnje. Do raskida je došlo jer je fudbaler izrazio želju da se posveti porodici i klub ga je odlučio podržati u odluci", saopšteno je iz Slavije.

Odlazak iz Praga vjerovatno znači i konačan kraj nekada velikog talenta. Teško da će mu ijedan velikan više dati šansu da pokaže šta zna bez obzira o kakvom talentu se radi.

Momak je jednostavno nepouzdan. U njemu više nema vatre za fudbalom i on je glavom u nekom posve drugom svijetu.

Oglasi

Ostat će žal što ovaj dečko nikada nije ostvario veliku karijeru. Imao je nevjerovatan kvalitet, no očigledno će sve ostati samo na pričama o tome šta je mogao napraviti.

Gerald Vanenburg: "Plače mi se kad ga vidim"

Ihattarena je u život pokušao vratiti Gerald Vanenburg. Poznanstvima u Ajaxu mu je uspio osigurati drugu šansu.

Nažalost, on ga je ponovo iznevjerio. Krenuo je stranputicom, imao je ozbiljnih problema i sa zakonom, ali i sa ljudima iz podzemlja.

"U klubu ga nisu željeli, ali sam insistirao kod Marca Overmarsa da ga uzmu. Vjerovao sam da će se vratiti u najbolje dane. Vrhunski igrač i suze mi krenu na oči kada ga vidim sad".

Potražite više informacija na temu 1. Liga:

"Sve je to veoma tužno. Ispostavilo se da mu je apsolutno sve teško. U fudbalu ako želiš uspjeti nema švrljanja sa strane. On to očigledno ne razumije. Da je pametniji sad bi igrao bi za najbolje timove svijeta. Ako se ne probudi, neće nikad uspjeti", rekao je Vanenburg.

Na kraju nije uspio. Odlučio je ponovo odustati i ovo mu je vjerovatno kraj karijere.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi