Dobro zapamtite ovo ime, tek će se čuti za njega: Arsenal i Chelsea u klinču, za koga će potpisati?

Dragulj Ajaxa

Dobro zapamtite ovo ime, tek će se čuti za njega: Arsenal i Chelsea u klinču, za koga će potpisati?

Eldar Ganibegović

Nizozemski velikan Ajax ima jednu od najboljih fudbalskih škola u Evropi i pravi je rasadnik talenata, a sada su za jednog fudbalera ovog tima zainteresovani Arsenal i Chelsea.

Već je od ranije poznato da je Chelsea zainteresovan za Mohammeda Kudusa, a sada se u utrku za njegov potpis uključio i Arsenal.

Kako bi iz Ajaxa doveo 22-godišnjaka iz Gane, Arsenal je na ivici da u ovom ljetnom prijelaznom roku odustane od čak šest drugih igrača.

Iako bi Arsenal bio spreman pustiti šest igrača kako bi zaradio 40 miliona eura za ovaj transfer, Chelsea je ipak u prednosti.

Naime, pored novca Chelsea bi u Amsterdam poslao nazad i Hakima Ziyecha, marokanskog fudbalera koji je najbolje partije u karijeri pružao upravo u Ajaxu.

Ostaje da se vidi da li će reprezentativac Gane ovog ljeta preći u Premier ligu, a spomenimo da je za njega interes pokazao i Brighton, no od toga teško ta će biti išta.

Oglasi

Minule sezone Kudus je nastupio na 42 meča za Ajax, te postigao 18 pogodaka uz sedam asistencija. 

Radi se o 177 centimetara visokom napadačkom veznom, koji po potrebi može igrati i u vrhu napada, te na poziciji desnog krila.

Za reprezentaciju Gane je na 24 nastupa postigao sedam pogodaka, a u mlađim selekcijama je strijelac na devet utakmica bio dva puta.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Right to Dream iz Gane je njegov matični klub, ali još 2018. godine je stigao u Evropu i to u danski Nordsjaelland koji ga 2020. godine prodaje Ajaxu za devet miliona eura. 

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Twista
Prezivao se Kuduz, ali nakon sto mu je pradeda ubio Bademu, nije se mogao nositi sa tim bremenom, pa je Z zamjenio sa S.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi