Monchi pronašao zamjenu za Edina Džeku

Roma želi napadača Fiorentine

Monchi pronašao zamjenu za Edina Džeku

E. Čaušević, foto: EPA

Bh. napadač Edin Džeko nalazi se u centru pažnje transfer špekulacija nakon što je u javnost "procurila" vijest da će napustiti Romu i potpisati za Chelsea.

Londonski klub želi dovesti pojačanje u napadu, a na radaru Plavaca nalazi se Džeko. Chelsea je već u pregovorima s Romom oko Džeke i Emersona i prema pisanju italijanskih medija trenutno se pokušavaju dogovoriti oko visine obeštećenja za bh. napadača.

U Rimu već vjeruju da će najbolji strijelac Rome napustiti klub i da će se vratiti u Premiership. Čini se da u rimskom klubu ne žele ništa prepustiti slučaju i da Monchi već traži rješenja u napadu ukoliko Džeko odlučio da karijeru nastavi na Stamford Bridgeu.

Navodno, Roma je već kontaktirala Fiorentinu i pokazala interes za napadača ove ekipe Koumu Babacara koji je rezervna opcija u Fiorentini. Senegalac je odigrao 17 utakmica ove sezone, ali je većinom ulazio s klupe.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak, Babacar je pokazao da se radi o odličnom napadaču jer je uspio da postigne pet golova i upiše dvije asistencije. Pored Rome, interes za Babacara pokazao je i Crystal Palace.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi