Roma i Chelsea se ne mogu dogovoriti oko Džeke?
Emerson je na korak od Chelseaja, dok pregovori oko Džeke ne idu tako "glatko"

Pregovori ne idu tako lako

Roma i Chelsea se ne mogu dogovoriti oko Džeke?

E. Čaušević, foto: EPA

Bh. reprezentativac Edin Džeko nalazi se na meti londonskog Chelseaja, no jasno je da Roma neće tek tako pustiti jednog od svojih najboljh igrača.

Prije nekoliko dana u engleskim medijima pojavila se priča da Chelsea želi u svojim redovima Edina Džeku, a iako su mnogi mislili da je u pitanju još jedna špekulacija na kraju se ispostavilo da se tu nešto "kuha". Naime, Plavci žele Džeku i Emersona i spremni su Romi platiti oko 50 miliona eura.

Football Italia jutros je objavila da su Chelsea i Roma dogovorili transfer brazilskog igrača, no još uvijek je veoma upitno da li će Džeko na kraju završiti u londonskom klubu. Plavci će za Emersona platiti oko 25 miliona eura plus bonusi, no pregovori oko bh. napadača nisu tako jednostavni.

Navodno, Džeko želi da karijeru nastavi na Stamford Bridgeu, no Roma ne želi tako lako da ga pusti. Rimski klub želi 20 miliona eura i dodatne bonuse za 31-godišnjeg napadača i sada se čeka odgovor Chelseaja. Ukoliko se klubovi dogovore onda preostaje da Džeko dogovara uslove oko ugovora.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi