Sky Sports: Chelsea je jedini klub zbog kojeg bi Džeko napustio Romu

Dijamant se vraća u Englesku?

Sky Sports: Chelsea je jedini klub zbog kojeg bi Džeko napustio Romu

E. Čaušević, foto: EPA

Bh. napadač Edin Džeko do kraja januarskog prelaznog roka mogao bi napustiti redove Rome i vratiti se u engleski Premiership, ali ovaj put u dres londonskog Chelseaja.

Engleski mediji objavili su prije nekoliko dana da Chelsea traži pojačanje u napadu, ali i na poziciji lijevog beka. Prema pisanju tamođnjih medija Plavci su oba pojačanja pronašli u Romi, a riječ je o Edinu Džeki i Emersonu.

Chelsea nudi oko 60 miliona eura za ovaj dvojac, a Sky Sports prenosi da je transfer veoma blizu realizacije. Također, ovaj ugledni mediji objavio je da je Džeko jasno dao do znanja da je Chelsea jedini klub zbog kojeg bi on u ovom trenutku napustio Romu.

Ni Roma ne bi ostala "kratkih rukava" jer je londonski klub spreman da pošalje Michyja Batshuayija na posudbu u rimski klub do kraja ove sezone. Ukoliko se klubovi uspiju dogovoriti bh. napadač bi s Romom trebao potpisati ugovor do ljeta 2020. godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Džeko je stekao dosta iskustva u Premiershipu s obzirom da je više od četiri godine nosio dres Manchester Cityja. U Romu je stigao na ljeto 2015. godine za koju je postigao 61 gol na 116 odigranih utakmica.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi