Inter objavio video šta Džeku čeka kad se priključi pripremama

Dijamant još na odmoru

Inter objavio video šta Džeku čeka kad se priključi pripremama

Admin Čaušević

Edin Džeko će u novoj sezoni imati paklenu konkurenciju u Interu, pod uslovom da ostane član milanskog kluba.

Džeko će se za startno mjesto boriti sa Lautarom Martinezom te Romeluom Lukakuom koji se vratio iz Chelseaja.

Belgijanac je stigao na jednogodišnju posudbu te ima ogromnu želju da pokaže da je ipak svjetska klasa nakon razočaravajuće sezone među Plavcima.

Lukaku je i ranije završio odmor te se priključio Interu od starta priprema što dovoljno govori koliko je motivisan da opet briljira u dresu Nerazzurra.

I Inter je na zvaničnom Twitter profilu objavio video sa današnje utakmice sa treninga Nerazzurra uz dva gola Lukakua.

Oglasi

Inače, Inter je danas igrao protiv amaterskog tima Milanesea i slavio je sa 10:0. Osim Lukaku strijelci su još bili Lautaro (2X), Correa,  Asllani, Fontanarosa, Pinamonti, Lazaro, Curatolo i Sangalli.

Dosadašnja izdanja 29-godišnjaka tokom pripremnog perioda jasan su znak da Džeku čeka zaista velika borba za mjesto u timu baš kao što je to svojevremeno bio slučaju u Manchester Cityju prije desetak godina.

Žestoko trenirao na odmoru

Gazzetta dello Sport je ranije pisala kako se Belgijanac spremao za novo igranje u timu gdje je odigrao najbolji fudbal u životu.

Lukaku je boravio na Siciliji, a 193 cm visoki i 103 kg teški napadač je sa sobom poveo fizioterapeuta koji ga prati 365 dana u godini.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Svaki dan čekala ga je seansa krioterapije, hranio se striktno kontrolisanom ishranom pa su mu tako na meniju bili samo piletina i riža.

Osim toga svakodnevno je obavljao dvosatni trening što možda i najbolje pokazatelj koliko je motivisan da bude podjedanko dobar i u drugoj avanturi u Interu.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bhf
Nije on ni blizu svjetske klase,on kad bude postigao on sto je Dzeko onda moze reci da je blizu,sve do tad on je mala maca.
5 0
Arnel925
Boli Dzeku taki. On je išao na Kurban Bajram u grčkoj dok Lukaku se priprema da bude najbolji golgeter.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi