Pirlo jasno otkrio da je sretan što je Juventus doveo Moratu, a ne Džeku

Napravili pravi potez

Pirlo jasno otkrio da je sretan što je Juventus doveo Moratu, a ne Džeku

E. Čaušević

Španski napadač Alvaro Morata pred početak ove sezone stigao je u Juventus i to se pokazao kao dobar potez Stare dame.

Poznato je da je Juventus prvobitno želio da dovede Edina Džeku, ali nakon što nisu postigli dogovor s Romom odlučili su da kontaktiraju Atletico Madrid i ekspresno završe povratak Morate.

On je i ranije nosio dres Juventusa kada je igrao na posudbi iz Real Madrida, te su znali o kakvom igraču se radi. Od dolaska u Torino odigrao je osam utakmica i zabio šest golova, te se izborio i za mjesto u reprezentaciji Španije.

Andrea Pirlo je govorio o Morati i još jednom poručio da su napravili odličan izbor oko napadača, te da su pogodili što su se na kraju odlučili za Moratu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"On je sjajan igrač i zbog toga smo odlučili da ga dovedemo u Juventus. Vratio je samopouzdanje koje je izgubio u Madridu i Chelseaju. Znali smo koliko vrijedi i o kakvom igraču se radi i napravili smo na kraju odličan izbor oko napadača. Znate ko je sve bio u igri da dođe i sretan sam što je na kraju izbor pao na Moratu.", rekao je Pirlo.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Presidente
morata je mladji, a dzeko nije igrao u velikim klubovima.
0 12
SeoRusilac
a Džeko mu bio prvi pik, tješi se Pirlo
7 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi