Bijesni Mourinho urlao pored aut linije, sudija nije smio ni da ga pogleda

Šta se desilo?

Bijesni Mourinho urlao pored aut linije, sudija nije smio ni da ga pogleda

Esmer Oštraković

U toku je derbi utakmica 11. kola Serie A između Rome i Napolija, a nakon prvog poluvremena rezultat je 0:0.

Naravno, ekipa Napolija je u ovoj utakmici favorit, iako igraju u gostima, prvo mjesto na tabeli i forma u kojoj se nalaze jednostavno znači da bi trebali ostvariti pobjedu.

Međutim, jasno je da se Roma neće tako lako predati, te da će i tim koji sa klupe predvodi Jose Mourinho tražiti svoju šansu da ostvari pobjedu na ovom susretu.

A pobjeda bi Romi značila mnogo. Imali bi tada igrači Rome 25 osvojenih bodova, te bi izbili na treće mjesto na tabeli.

Prišli bi tako na samo dva boda do prvoplasiranog Napolija, ali i samo bod iza ekipe koja je na drugom mjestu, a to je Milan.

Kada je riječ o utakmici, dosta tvrdo prvo poluvrijeme je iza nas, sa četiri žuta kartona i po dvije jako dobre šanse na obje strane.

Oglasi

Nešto konkretnije prilike imala je gostujuća ekipa, ali obzirom da ih nisu iskoristili, rezultat je još uvijek 0:0.

Mourinho je u 38. minuti utakmice potpuno izgubio živce. Naime dosuđen je penal za gostujući tim jer je navodno Rui Patricio srušio jednog igrača Napolija.

Ipak nakon nešto dužeg prekida i pregleda VAR-a, penal je poništen, a onda je na scenu stupio ljutiti trener Rome, Jose Mourinho.

On je skočio sa svoje klupe, te je krenuo da galami na glavnog sudiju tražeći da pokaže žuti karton za igrača Napolija zbog simuliranja.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Dugo nismo vidjeli Mourinha ovako ljutog, a njegove gestikulacije, kao i izraz lica govore koliko je ljut zbog ove situacije.

Cijelu situaciju možete pogledati OVDJE.

Top Komentari

King_Kenny
...trebali su njemu dati zuti karton...kakvo crno simuliranje,pokupio ga golman ko lopatom,samo mu je sreca da je prvo dirao loptu,a kontakta sa igracem je bilo itekako,nikakvo simuliranje...
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi