Mrguda: Spadamo među najspremnije ekipe u ligi

TOŠK igra sve bolje i bolje, u nedjelju dolazi Slaven

Mrguda: Spadamo među najspremnije ekipe u ligi

Samir Mlaćo

Nakon remija protiv favorizovanog Veleža (0:0), nogometaši TOŠK-a nastavili su sa dobrim igrama i u Kupu Federacije BiH. 

Naime, izabranici Ajdina Mrgude jučer su savladali u gostima Čapljinu 2:0, te izborili prolaz dalje. Ovaj rezultat govori da u TOŠK-u žele dobre rezultate u svim takmičenjima, što svakako prepoznaje armija navijača koja iz kola u kolo na Lukama ruše rekorde posjećenosti.

TOŠK nakon pet kola ima sedam osvojenih bodova i nalazi se na sredini tabele.

Trener Ajdi Mrguda je zadovoljan, a u razgovoru za SportSport.ba prvo se dotakao susreta sa Veležom.

"Analizirali smo tu utakmicu i možemo biti zadovoljni što se tiče igre u defanzivi. Smatram da smo jako dobro skautirali ekipu Veležu, nismo im dozvolili da uđu u neki svoj ritam. Da smo bili hrabriji u drugom poluvremenu mišljenja sam da bi došli do pobjede. Mislim ipak da i ovako možemo biti zadovoljni, pokazali smo želju i borbenost, a također slobodno mogu reći da smo fizički jedna od najspremnijih ekipa u ligi", kaže Mrguda.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

U nedjelju u Tešan dolazi Slaven. Svjestan je Mrguda da neće biti lako, ali ambicije njegovog tima su jasne.

"Slaven je jako nezgodna ekipa. Analiziramo ih, a i ova utakmica Kupa jučer u Čapljini nam da je poslužila kao dobra priprema za nedjeljni meč", dodao je Mrguda, te pozvao navijače da ponovo budu uz voljeni tim.

Top Komentari

ibrahim51
Sretno Ajdine najbolje bi bilo juris na sami vrh tabele.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi