Mrtva trka Napolija i Juventusa: Hoće li neko kiksati ovog vikenda?

Zanimljivi parovi u ligama petice

Mrtva trka Napolija i Juventusa: Hoće li neko kiksati ovog vikenda?

Jeste li spremni za nova uzbuđenja u ligama petice? Spremili ste svoje listiće? Možda vam ovaj tekst pomogne ako imate dileme na koga se kladiti, ako ništa barem ćete dobiti koju informaciju više.

Kao i svaki put, počet ćemo od Premiershipa. Na samom otvaranju 27. kola igra se veliki derbi sjevernog Londona između Tottenhama i Arsenala. Bit će ovo ujedno pravi okršaj u borbi za Ligu šampiona jer se Tottenham nalazi na 4. poziciji, dok je Arsenal mjesto ispod. Ko je favorit? To je zaista teško reći. Tottenham je sigurno u boljoj formi, ali sigurno da ne treba podcijeniti silno pojačani Arsenal koji je uz pomoć Pierre-Emerick Aubameyanga pregazio Everton u prošlom kolu sa 5:1. Tottenham ima samo jedan poraz ove sezone na Wembleyju, dok je Arsenal upisao samo tri gostujuće pobjede u čitavoj sezoni. Dakle, ako gledamo prema tome, Pijetlovi su veliki favoriti, pa bi kvota u MOZZARTU od 2,00 na pobjedu domaćina bila i više nego dobra. Ipak, ako smatrate da je novi Arsenal sa Aubameyangom dovoljno snažan da ih porazi, onda će vam sigurno biti privlačna kvota od 3,60.

Kada govorimo o njemačkoj Bundesligi, ovdje bi možda mogli izdvojtii utakmicu između Bayer Leverkusena i Herthe. Popularni Apotekari igraju sjajan fudbal u posljednjih nekoliko mjeseci i, ako bi se sada Bundesliga završila, oni bi bili pobjednici jedne druge lige, jer ono što Bayern radi ne može se porediti sa ostalim ekipama u Njemačkoj. Dakle, Leverkusen je trenutno drugoplasirani na tabeli, a Hertha igra očajnu sezonu i trenutno se nalazi tek na 11. poziciji sa samo sedam bodova više od ekipe Mainza koja je na poziciji koja vodi u doigravanje. Leverkusen je veliki favorit i kvota od 1,55 koju daje MOZZART na njih nije loša.

Dotaknut ćemo se i Scudetta gdje Juventus i Napoli vode veliku bitku za titulu prvaka. Počet ćemo od večerašnje utakmice u kojoj Fiorentina dočekuje Staru damu. Juve igra u nestvarnoj formi i na posljednjih 15 mečeva u Seriji A ostvario je čak 13 pobjeda uz jedan remi i poraz. S druge strane, Fiorentina je za to vrijeme upisala pet pobhjeda, šest remija i četiri poraza. Fiorentina nije poznata kao posebno domar domaćin ove sezone jer na domaćem terenu ima samo četiri pobjede na 11 utakmica, dok je Juve ostvario čak devet trijumfa na 11 gostovanja ove sezone. Dakle, po svemu sudeći Juve je veliki favorit i kvota od 1,85 je sjajna.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Njihov najveći rival Napoli sutra igra također komplikovan meč i to kući protiv Lazija. Čini se kako su Napolitanci najmotivisanija ekipa u Seriji A u ovom trenutku i učinit će sve kako bi porazili nebesko-plave. Ruku na srce, Napoli je ove sezone nešto bolji u gostima nego kod kuće, a baš se to može reći i za Lazio koji je u prvom dijelu ove sezone upisao pobjedu i u Torinu protiv Juventusa. Ovo je jedna jako komplikovana utakmica u kojoj je kvota na Napoli od 1,65 koju je ponudio MOZZART možda i preniska, a ako smatrate da će ekipa Maurizija Sarrija podleći pod pritiskom, onda je svakako kvota od 5,10 na Lazio sjajna za vas.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi