Mujkanović: Šokiran sam i razočaran, osjećali smo se kao tim iz neke treće zemlje
Mujkanović (desno)

Vis Simm Bau remizirao sa Travnikom (1:1)

Mujkanović: Šokiran sam i razočaran, osjećali smo se kao tim iz neke treće zemlje

S. Mlaćo

U okviru. 4. kola Prve lige FBiH snage su Tešnju odmjerili NK Vis Simm Bau i NK Travnik. Završilo je 1:1, iako su domaći bili favoriti.

Domaći su poveli iz jedanaesterca, gosti ostali sa igračem manje u 60. minuti zbog isključenja Silajdžije, no na kraju opet došli do boda.

Prvi čovjek NK Vis Simm Bau Mirza Mujkanović nije bio razočaran rezultatom, njegov tim je i dalje lider na tabeli, ali jeste suđenjem sudijske trojke Dragana Stojića iz Mostara, te Mirze Čehaje (Goražde) i Senada Alete (Goražde).

"Sudija je sjeckao igru od prve minute. Dokaza je milion, dovoljno je da pogledate utakmicu. Razočaran sam, osjećali smo se kao da smo gosti iz treće zemlje, a NK Travnik da je domaćin. Ono što je čovjek sudio je van svakog komentara, on ne zaslužuje da sudi ovaj rang, tu mislim i na cijelu sudijsku trojku, a glavni krivac je glavni sudija Stojić. On je sve uništio, stalno sjeckao, tu se ne može igrati jednostavno", kazao je za SportSport.ba Mujkanović, glavni finansijer kluba koji je hit na otvaranju sezone.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Nastavio je govoriti o samoj utakmici.

"Možda neko ruši sve ovo što radimo. Šokiran sam, ne znam u čemu je fazon uopšte. Savez treba da reaguje, ovakve sudije ne mogu suditi, pogotovo ekipama iz vrha. Tražimo pošteno suđenje, ništa drugo. To nema veze sa rezultatom, mi smo i dalje prvi, ali zaista neke stvari razočaraju čovjeka", dodao je Mujkanović.

Top Komentari

TheSorrow
Dobije penal u 5 minuti i 40 min ima igraca vise i ima obraza da se zali
15 1
garba
Imali igraca vise i penal?
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi