Muslimović Italijanima govorio o Džeki: Sjećam se tog gola, Rustu je samo gledao

Nahvalio svog nekadašnjeg saigrača

Muslimović Italijanima govorio o Džeki: Sjećam se tog gola, Rustu je samo gledao

Edmir Škorić

Bivši napadač Atalante i nekadašnji reprezentativac BiH Zlatan Muslimović pohvalio je Edina Džeku, kojeg smatra pravim nasljednikom Romelua Lukakua.

Muslimović je sretan zbog toga što je Džeko našao novi klub i što je zaigrao u Interu. Vjeruje da će biti prava zamjena za Belgijanca koji je prodan Chelseaju ranije ovog ljeta.

Iako više nije tako mlad, 35-godišnji Džeko i dalje pokazuje da je klasa. Pokazao je to u prva dva meča u dresu Intera u Seriji A, a zatim i protiv Francuske u Strasbourgu u kvalifikacijama za SP, kada je postigao pogodak u osvajanju važnog boda za Zmajeve (1:1).

"On je savršen igrač za Inter. On je jedini igrač u Italiji koji bi mogao zamijeniti Lukakua. "Uz svo poštovanje prema Romeluu, ali Edin je veliki šampion. Gdje god je otišao uvijek je bio dobar, postigao je mnogo golova. Njegovi timovi uvijek su postizali sjajne rezultate", rekao je Muslimović za italijanske medije.

Može li Edin uspostaviti dobar odnos sa svojim saigračem Lautarom Martinezom?

"Lautaro i Džeko mogu pronaći veliku harmoniju. Edin se lako prilagođava svim situacijama i saigračima. Ne samo u napadu, on se prilagođava svima oko sebe i pomaže im da budu bolji. Može da zabija golove ili stvara šanse ni iz čega. S Lautarom može da oformi jak napadači tandem", dodaje Muslimović, koji je ranije imao priliku da u dresu BiH igra zajedno s Džekom. Sjetio se Edinovog nastupa protiv Turske.

Oglasi

"Pojavio se u reprezentaciji protiv Turske i uradio u tom meču isto kao što je za Inter u prvom meču - odigrao sjajno. Igrali smo zajedno, ja sam zabio prvi, on drugi gol. Taj pogodak je bio spektakularan, tadašnji golman Turske Rustu Rečber je mogao samo da gleda".

"Edin je sjajna osoba, pravi je gospodin na terenu i izvan njega. Na terenu je znao sve - da skače, da dribla, puca, ma kompletan je igrač i s njim je lako igrati. Mnogi igrači koji igraju s njim postižu više golova nego inače u karijeri. Jednostavno ima veliki utjecaj na svoje saigrače. Mislim da je Inter uradio odličnu stvar kada ga je doveo", dodaje Muslimović.

"Edin je vrlo važan igrač i izvan terena, pravi vođa. U svim situacijama, čak i onim najtežim, izvlači maksimum iz sebe, spreman je, nikada ne odustaje, svima daje pravi primjer. Svi timovi s nekima poput Edina uvijek ciljaju na Scudetto. S takvim igračem na terenu uvijek želite da osvajate trofeje, a on vam donosi 15-20 golova godišnje".

Nazvao je Džeku “jednim od deset najboljih napadača na svijetu.

"Edin nikada nije imao problema s gledišta mentalne snage ili karaktera. Igraču se ponekad dogodi da ne može postići gol. Edinu se to, međutim, nikada ne događa".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Muslimović je također istakao da je Edin fizički jako spreman i da je dosta izdržljiv, te napominje da se nije skoro nikada povrijedio.

"Daje 110 posto od sebe i nikada ne odstaje. S Inter može da osvoji bilo šta", jasan je nekadašnji reprezentativac BiH.

Top Komentari

Shaba
Zlatan bio i osto gospodin.
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti